Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/NEIL HALL

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek ne veruje da je Novaka Đokovića zadovoljilo obaranje rekorda po broju grend slemova, jer mu je "takmičenje u krvi".

Srpski teniser je na Rolan Garosu osvojio 23. najvredniju titulu, čime je postavio rekord u muškoj konkurenciji. U ovom trenutku ima jednu više o Rafaela Nadala, a tri više od Rodžera Federera koji je završio karijeru.

- Morate pitati Novaka. Mislim da nam je oboma takmičenje u krvi. Kada igram mečeve, ja ne razmišljam o statistici i rekordima. To je definitivno bio njegov cilj, ali moram da kažem da uvek izlazimo na teren da bismo pobedili. Bez obzira na to koje je kolo i kakav je ulog. Na neki način, kada bismo mi kao igrači razmišljali o svim tim bodovima, brojevima, statistikama, onda bi bilo mnogo teže - rekla je Iga Švjontek.

Iga Švjontek

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

 

U poslednje vreme mediji su formirali "Veliki trojku" u ženskom tenisu, koju pored Poljakinje čine još Arina Sabalenka i Elena Ribakina.

- Poznato je da i mediji funkcionišu tako da privlače gledaoce i stvaranje ženske "Velike trojke" će sigurno pomoći u tome. Svakako je interesantno za navijače, ali mislim da mi moramo da nastavimo svojim putem, bez obzira na to šta se dešava sa ostalim igračima. Kada je u pitanju "Velika trojka", imenovanje mi se čini veoma ishitrenim, jer u muškom tenisu imamo Đokovića, Federera i Nadala koji su postigli 'malo' više od nas - nasmejala se Iga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading