Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Novak Đoković i Karlos Alkaraz odigrali su dramatično finale Vimbldona, a nedugo nakon što su organizatori londonskog grend slema po okončanju tog meča rešili da kazne srpskog asa, digla se velika "prašina" u teniskoj javnosti. 

Dežurni kritčari teniskog GOAT-a, idu dotle da traže da Srbinu bude zabranjeno da igra na preostalom velikom turniru u 2023, US openu.

Nakon što nije uspeo da na početku petog seta realizuje brejk šansu, a onda izgubio svoj servis gem, Đoković je prišao držaču mreže i reketom snažno udario po njemu. 

Naravno, reket je istog časa bio slomljen, a i na drvenom držaču mreže ostale su vidljive posledice.

Zbog ovog incidenta, Đoković je kažnjen sa 8.000 američkih dolara, što je oko 7.116 evra, a ne mali broj teniskih navijača koji nisu naklonjeni Noletu besno je što je sankcija "samo tolika".

Jedan od onih osoba koje vole da o tenisu pišu na Tviteru, Kris Goldsmit, kog na pomenutoj društvenoj mreži prati preko 15.000 ljudi, uporedio je dve činjenice - sa po 8.000 dolara kažnjeni su Nole, zbog, kako je opisao "agresivnog udaranja reketom o držač mreže" i "16-godišnja Mira Andrejeva, zbog nesrećnog odskoka reketa o tlo, koje se desilo i usred gubitka balansa". 

Među odgovorima je bilo i sledećih:

- To je sitniš za Novaksa ĐoKovida. Treba da mu bude zabranjeno učešće na narednom grend slemu, to bi imalo veći uticaj.

Ili:

 

 

- Mira je dovoljno mlada da shvati lekciju ako je kazna dobro objašnjena. Đoković je daleko odmakao od te tačke i može da plati kaznu, a da je i ne primeti. Uslovna suspenzija bi bila bolja.

Bilo je i uvrednjivih poruka:

- Ona je upozorena kada je prvi put udarila reketom, naučiće. Đoković se, međutim, ne može popraviti.

 

 

Suspenzije su predlagane i u vidu doživotnih zabrana učešća na londonskom grend slemu:

- Trebalo je da zabrane Đokoviću da do kraja života igra na Vimbldonu. Namerno lomljenje reketa i nanošenje štete mreži je neprihvatljivo. Zabana igranja tenisa na Vimbldonu je jedina prava kazna.

- Osam hiljada dolara kazne za razbijanje reketa baš ispod nogu glavnog sudije. Delovi reketa su mogli da povrede bilo koga ko je bio u blizini. To (mala kazna) je dvostruki standard koji se primenjuje prema Đokoviću. Jadna Andrejeva je dobila istu kaznu samo zato što je reket bacila na travu.

- Novaku treba izreći petogodišnju zabranu učešća na takmičenjima - bio je jedan od predloga.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading