KAKO JE SLUČAJNI SUSRET ISPISAO ISTORIJU SPORTA Ovako je otkriven talenat Novaka Đokovića, Jelena je za sve kriva
Foto: Alo/Alo, Marko Metlaš

Jelena Genčić je žena koj je otkrila Novaka Đokovića...

Američki list "Njujork Tajms" je svojevremeno proglasio najboljom ženom trenerom na svetu i mnogi ne znaju da je otkrila Novaka Đokovića, ali i Moniku Seleš, Ivu Majoli, Gorana Ivaniševića i brojne druge tenisere u regionu, međutim trenutak kada je srela malog Noleta na Kopaoniku promenio je istoriju sporta.

IMAMO NOVOG KRALJA Beker šokirao rečima o Đokoviću, navijači su zabrinuti

A, kako je sve počelo? Aleksandar Gajšek je pre nekoliko godina otkrio detalje.

"Da li znaš kako su se sreli prvi put? Jeca kaže imala je kamp na Kopaoniku, jedan dan je trenirala i videla je dečaka koji je ručicama bio uhvaćen za žičanu ogradu. Dva sata je nije ispuštao. Dođe kod njega i pita ga kako se zove. Kaže joj Novak Đoković. Koliko imaš godina? Pet i po... I šta radiš? Pa evo gledam šta vi radite. Pa je l' znaš šta radimo? Igrate tenis. Pa je l' bi ti došao kod nas malo da igraš tenis? Ivane, slušaj njegov odgovor: Ja sve vreme čekam da me vi pozovete. I kaže mu Jelena da bi ga rado pozvala, ali nemaš reket... Kaže imam svu opremu. Pitala ga je da dođe u dva popodne, on negde šturnu i Jelena se vrati u svoju sobu - počeo je priču Gajšek.

Nastavio je u istom ritmu.

- Jelena je ručala i pogleda kroz prozor i vidi dečaka kako stoji ispred kapije kao vojnik, na satu pola dva. Prilazim mu i kažem što je tako poranio, kaže mrtav ozbiljan nisam uopšte poranio. Jelena primeti da nosi torbu, odluči da gvirne unutra, a tamo: torba spremna za ATP. Loptica, reket, kačket, peškir, voda, banana... Kažem mu, Novače, svaka čast, pozdravi mamu kako te je lepo spakovala. kad me je presekao pogledom i kaže ja igram tenis, a ne moja mama, ja sam spakovao torbu. Tu joj je nešto kao kliknulo, i rekla je treneru da ide sa Novakom da igra".

KAKO JE SLUČAJNI SUSRET ISPISAO ISTORIJU SPORTA Ovako je otkriven talenat Novaka Đokovića, Jelena je za sve kriva

Alo, Marko Metlaš

 

 

Odmah je želela da reaguje i usledio je razgovor sa roditeljima, Srđanom i Dijanom, koji nisu ni bili svesni kakvo čudo od deteta je Novak: "

- Kaže da je samo prišla posle 15 minuta i pitala ga gde su mu roditelji. I traži da ih upozna. Novak kaže da li me puštate s treninga? Vraća se i vodi majku za ruku i u tom se Jelena Genčić obraća njima: Dobar dan, ja sam Jelena Genčić i ono što ću vam sada reći jedino sam rekla roditeljima Monike Seleš. Ovaj dečak ako bude pravilno vođen programom koji imam za njega, do 17. godine će biti u prvih pet tenisera sveta. Roditelji zbunjeni, a Novak je ostavio mamu i priljubio se uz mene da vidi da li će oni da pristanu. Sutradan je došla TV ekipa iz Beograda i srela Srđana Đokovića koji ih je pitao za Jelenu Genčić, a kada su mu rekli koga je sve trenirala - otišao je da joj se izvini, nakon čega je ona napravila kolegijum u TK Partizan - ispričao je Gajšek.

Ostalo je istorija... Jelena Genčić je preminula 2013. godine, a Novak nikada nije krio koliko joj je zahvalan na svemu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading