Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/Neil Hall

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković i branilac pehara pobedio je u nastavku meča od nedelje Huberta Hurkača, 7:6 (6), 7:6 (6), 5:7, 6:4.

U razgovoru na terenu, Novak je odao priznanje poljskom teniseru na odličnoj partiji.

- Čestitam Hubertu, odigrao je odlično, nije imao sreće. Ne sećam se kad sam se osećao tako jadno na riternu posle njegovih neverovatno jakih i preciznih servisa. Ima sjajan servis, jedan od najboljih na svetu i teško ga je pročitati. Igrati na brzoj podlozi, kao što je trava, to mu odgovara, to pogoduje dobrim serverima. Nisam uživao, ali u najvažnijim momentima, juče i danas, bio sam pravi. Imao sam i sreće da dobijem taj prvi set. Ovaj meč je mogao da ode u sasvim drugom pravcu, ali sam sačuvao nerve u važnim trenucima - kaže Novak.

Novak Đoković

EPA-EFE/Neil Hall

 

 

Upitan je kako to da je neporažen deset godina na Centralnom terenu i da li tu išta može da ga iznenadi.

- Samo na dobar način! Osećam sjajnu konkekciju sa terenom. Svaki meč koji sam dobio, osećam se još komfornije, sa više samopouzdanja, tako da se nadam da će ta ljubavna afera da se nastavi još dugo vremena - dodao je Đoković.

U 14. četvrtfinalu na Vimbldonu igraće protiv Andreja Rubljova.

- Drugačiji igrač, svakako. I on ima snažane udarce sa osnovne linije, ostaje joj bliže, voli da diktira igru. Neću previše da pričam o taktici, ostavljam to za sebe. Moram da budem spreman, biće sve teže i teže. Teško je reći da može teže od ovog danas i juče. Dugo već igra dobro, traži svoje prvo polufinale, nadam se da to neće da se desi - zaključio je Novak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading