Ruska teniserka Mira Andrejeva
Foto: EPA/EPA-EFE/CHEMA MOYA

Ruska teniserka Mira Andrejeva ove godine je najveća senzacija Vimbldona. Iako ima 16 godina, a ovo joj je debi na najvećem teniskom turniru na svetu, stigla je do osmine finala.

Nažalolst tinejdžerka iz Rusije dalje nije mogla, pošto se kao nepremostiva prepreka pokazala iskusna Medison Kiz koja je trijumfovala u 3 seta - 3:6, 7:6, 6:3. 

Ali nema za čime da žali Ruskinja, koja je i u meču protiv 12 godina starije protivnice pokazala neverovatan talenat i potencijal, pa čak i bila u prilici da se izbori za ulazak u četvrtfinale.

Medison Kiz je u ovaj meč ušla kao veliki favorit, zbog iskustva i dobre forme na travi, pošto je prethodno osvojila i Istborn pre dolaska na Vimbldon. Ali, Andrejeva je beskompromisno ušla u meč i fenomenalnom igrom pokazala da se ne plaši nikog i da joj imena rivalki ne znače ništa.

Mira Andrejeva na Rolan Garosu

EPA-EFE/CHEMA MOYA

 

VIMBLDON - OSMI DAN Marej osuo paljbu na organizatore zbog Novaka, šok na Centralnom terenu, novi haos na turniru

Iako je Kizova počela bolje meč, na startu je napravila brejk za 2:0, Andrejeva je odmah uzvratila i došla do prvog seta prilično sigurno.

Zatim je u drugom imala brejk prednosti, delovalo je da ide ka sigurnoj pobedi od 2:0, ali je onda Amerikanka zaigrala na sve ili ništa, počela da pogađa rizične udarce i uspela je da vrati brejk.

Stiglo se do taj-brejka, gde se videlo da mladoj Ruskinji jednostavno nedostaje još iskustva za ovakve situacije i mečeve. Kizova je iskoristila prvu set loptu za izjednačenje.

Očigledno, to je potpuno izbacilo iz fokusa i ritma 16-godišnju teniserku, koju mnogi već nazivaju naslednicom Monike Seleš i Martine Hingis. Nažalost pretrpela je brejk već na početku odlučujućeg seta, a potom izgubila i poslednji gem na svoj servis.

Andrejeva je ove godine počela da igra na seniorskom nivou, a prvi veliki bljesak videli smo na Rolan Garosu, gde je prošla tri kola kvalifikacija i potom pobedila neka ozbiljna imena da bi je na kraju zaustavila Koko Gof. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading