Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/Mohammed Badra

Aktuelna olimpijska šampionka u karlingu Eva Mjurhed u svojoj kolumni za britanski list "Courier" napisala je da prema njenom mišljenju Novak Đoković nije najveći teniser svih vremena.

Nakon što je osvojio 23 grand slem titule, najviše u istoriji, Đoković je za nju najbolji svih vremena, ali to ne znači i da je najveći.

Evo kako je to obrazložila:

- Fenomenalno je ostvarenje osvojiti 23 grend slema, osvojio ih je dok su još dve legende harale ovim sportom i zato je njegov uspeh još veći. Ali to ga ne čini najvećim teniserom svih vremena. Zapravo, ne čini ga to ni najvećim sportistom protekle decenije. Živimo u eri u kojoj se svako toliko nekog naziva najvećim svih vremena. Zaista nema smisla raspravljati, a Đoković, Nadal i Federer su najbolji dokaz jer su sva trojica dosegla vrhunac istovremeno.

Federer je bio na vrhuncu pre Đokovića, ali Novak ima savršeno izgrađeno telo za tenis. Neverojatno je koliko je fleksibilan i izdržljiv. Sviđa mi se kako je to opisao Mats Vilander, koji je rekao da je Đoković BOAT (best of all time), a ne GOAT (greatest of all time). Tako bi i trebalo biti. O statistici se ne raspravlja - napisala je Mjurhed.

Naredni turnir na kom će Novak imati priliku da uveća rekord biće Vimbldon koji počinje trećeg jula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading