Novak Đoković
Foto: AP/AP Photo/Jean-Francois Badias

Ceo teniski svet je čekao na ovaj trenutak. Novak Đoković igraće protiv Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa sutra, od 14.45h na centralnom stadionu "Filip Šatrije". 

Alkaraz je furioznom partijom došao do borbe za finale, počistio je Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u setovima, dok je Novak bio bolji od Karena sa Hačanova sa 3:1. 

Samo u prvom setu je imao problema Đoković, a onda je uzeo stvari u svoje ruke i pokazao zašto je veliki šampion. 

Vredi podsetiti se međusobnog susreta Srbina i Španca. 

Trenutno je u prednosti 20-godišnji Alkaraz, koji je dobio prvi i jedini susret ove dvojice tenisera. 

NOLE SPREMAN DA SERVIRA OSVETU ALKARAZU Cela planeta čeka ovaj meč, evo kako je protekao poslednji i jedini duel Srbina i Španca

Profimedia

 

OSTVARILA REKORD KARIJERE NA ROLAN GAROSU Ministarstvo omladine i sporta ugostilo Olgu Danilović (FOTO)

Bilo je to prošle godine u Madridu, a u pitanju je bio pravi spektakl. 

Odigrana su tri tesna seta. Prvi je pripao Novaku sa 7:6, a onda je Alkaraz dobio naredna dva sa 7:5, 7:6 i tako posle pravog trilera srušio srpskog tenisera. 

Suvišno je govoriti koliko je Novaku ovaj meč važan. Nole juri svoj 23. grend slem, kojim bi postao teniser sa najviše osvojenih grend slemova u istoriji tenisa. Trenutno Nadal i Novak imaju po 22. 

NOLE SPREMAN DA SERVIRA OSVETU ALKARAZU Cela planeta čeka ovaj meč, evo kako je protekao poslednji i jedini duel Srbina i Španca

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

Sa druge strane, Španac želi da se domogne finala i ko zna, možda i prve grend slem titule na Rolan Garosu, a druge u karijeri posle US Opena 2022. godine. 

Španac je u blagoj prednosti ako uzmemo u obzir godine dvojice igrača. Razlika je 16 godina u koristi Alkaraza, ali, na strani Novaka je naravno, znamo svi, iskustvo, kao i to što se igra na tri dobijena seta, a to Đokoviću najviše odgovara, što se mnogo puta videlo kroz karijeru.

Nema sumnje, biće ovo pravi spektakl za pamćenje. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading