rolan garos
Foto: EPA

Đoković uspešno korača u večnost i na dobrom je putu da osvoji rekordnu 23. grend slem titulu!

Do istorijskog uspeha Novaku trebaju još tri pobede, a prvi izazov je neugodni Rus Hačanov, koji se poslednjih godina stabilizovao u vrhu i dobro igra na svim podlogama.

Zanimljivo, tokom priprema za Rolan Garos Novak i Karen odradili su jedan trening set (6:3 za Đokovića), a Srbin je definitivno veliki favorit.

Hačanov: Napraviću šahovski plan

Karen Hačanov izjavio je da će u četvrtfinalu Rolan Garosa imati teškog protivnika, ali i da će napraviti plan kako da pobedi Novaka Đokovića.
- Morate da igrate dobar šah s njim da biste ga pobedili. Napraviću analizu, da vidim šta mogu da uradim bolje. Gledaću njegove mečeve, napraviću plan - rekao je Hačanov, i dodao:
- Đoković je jedan od najtežih protivnika. U isto vreme imam poštovanje za njega, ali sam fokusiran na meč. Videću da li mogu ovog puta da ga pobedim.

Na putu do trofeja, pod uslovom da prođe u polufinale, Novaka tek čekaju pravi izazovi. Usledio bi duel s pobednikom meča Alkaraz - Cicipas i ako bi mogao da bira, najbolji srpski teniser svakako bi se odlučio za Grka jer protiv njega im skor 11:2, uz 10 uzastopnih pobeda.

Alkaraz, koji je u velikom naletu i u odličnoj formi, svakako bi bio neugodniji izazov. Španac se samo jednom sastao s Novakom i slavio je u tom duelu u Madridu, kada je dobio i Nadala za masters titulu.

Bilo kako bilo, polufinalni meč igrao bi se verovatno u petak na stadionu „Filip Šatrije“.

S druge strane kostura desilo se iznenađenje. Eliminacija Medvedeva puno toga je poremetila. Prošlogodišnji finalista Rud, Rune i Zverev pucaju na plasman u finale.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading