ŠTA LI ĆE NOVAK REĆI NA OVO? Alkaraz stavio do znanja svima u kakvoj je formi, poručio Đokoviću da ga se ne plaši
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Denisa Šapovalova je dobio u tri seta i Kanađanin je bio samo lakši trening za Španca. Posle meča je Alkaraz na konferenciji za medije pričao o tome koliko samopouzdanja ima, a jedna od tema su bile i loptice kojima se igraju turniri.

Alkaraz je na nekim prethodnim Grend slemovima imao velike probmeme u prvim nedeljama. Sada međutim nije tako i Španac ima samo jedan izgubljeni set i to od Taro Danijela. Svoju bolju igru objašnjava time da je sada kompletan igrač.

SRPKINJA ŽELI NASTAVAK SNA U PARIZU Olga Danilović se protiv top 10 teniserke bori za osminu finala Rolan Garosa

-Najjača stvar mi je da guram do granica, guram protivnika do granice svaki ut. Mora da uradi velike stvari da bi me savladao. Svaki poen je veliki poen i takođe ne gubim fokus. To je moja jača strana na terenu - rekao je Karlos Alkaraz.

Mladi Španac je sada prvi teniser sveta pa je njegovo mišljenje naravno značajno. Novinari su ga pitali zato šta bi promenio u tenisu.

-Voleo bih da igramo turnire sa istim lotpicama. To bih jedino menjao. Moraš da prilagodiš svoju igru lopticama jer su svuda drugačije. Imamo probleme zato sa nekim igračima. Osećam da mi je teže kada se loptica menja i da ne mogu da je udarim dovoljno jako. Međutim ja se dobro adaptiram, ovde mi se loptica sviđa - rekao je Karlitos.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.         

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
PetarM

03.06.2023 10:44

Pa niko, pa ni sam Novak, ni ne očekuje da ga se plaši, a šta će biti...videćemo...