Srpska teniserka Olga Danilović
Foto: EPA/EPA

Ostvarila je Olga Danilović najbolji rezultat u svojoj karijeri pošto se po prvi put plasirala u treće kolo grend slema. Srpska teniserka savladala je Jasmine Paolini u drugom kolu Rolan Garosa, a danas je očekuje pakleno težak zadatak u borbi za osminu finala! 

Idući rival srpskoj teniserki biće Ons Žaber, trenutno sedma teniserka sveta. Delovalo je da Tunižanka u Pariz dolazi u slabijoj formi pošto je eliminisana na startu turnira u Rimu od Paole Badose, ali je u prva dva kola Rolan Garosa pokazala odiličnu igru i sigurno savladala obe svoje rivalke. 

GRK NE MOŽE BEZ SRBINA Cicipas nije mogao da izdrži, a da ne pomene Novaka, otkrio na čemu mu zavidi

Srpska teniserka Olga Danilović

EPA

 

U prvom kolu Žaberova je bila bolja od Lucije Boniceti, a potom je savladala Osean Dodin. Oba meča Tunižanka dobila je bez izgubljenog seta što potvrđuje njenu dobru formu. 

Ipak, ovoga puta će Ons Žaber sa druge strane imati silno motivisanu Olgu Danilović. Srpkinja je kroz kvalifikacije stigla do glavnog žreba, a potom i trećeg kola. Dakle, pet vezanih pobeda, uz prilično sigurnu igru. Javnost je posebno oduševila u drugom setu protiv Jasmine Paolini koja je vodila sa 5:1, ali je Olga došla do preokreta i završila ekspresno meč. 

Iskustvo je na strani Ons Žaber koja je u karijeri odigrala i dva grend slem finala, oba prošle sezone - prvo na Vimbldonu, a kasnije i na US Openu, ali je oba izgubila. Šljaka joj nije omiljena podloga, što bi Olga mogla da iskoristi. 

Njihov meč neće početi pre 19:30.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.         

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading