SRPSKA KNJIGA SPALA NA JEDNO SLOVO Kecmanović se samouništio, propustio šest meč lopti i ispao sa Rolan Garosa
Foto: EPA/EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Kecmanovića je pobedio Italijan Andrea Vavasaori sa 3:2. Po setovima bilo je 5:7, 2:6, 7:6(8), 7:6 (3), 7:6 (9), posle pet sati i 10 minuta igre.

Kecmanović je 37. teniser sveta, dok je Vavasori 148. na ATP listi. Italijan je do glavnog žreba stigao posle kvalifikacija.

Vavasori će u drugom kolu Rolan Garosa igrati sa Argentincem Đenarom Albertom Olivijerijom, koji je u pet setova savladao Francuza Đovanija Mpešija Perikara 7:6 (7:3), 4:6, 4:6, 7:5, 6:1.

Kecmanović i Vavasori su sigurno ušli u meč, a u prvom setu se igralo gem za gem do rezultata 5:5. Kecmanović je u 11. gemu napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 7:5 i 1:0 u setovima. Srpski teniser je u drugom setu dva puta oduzeo gem na servis protivnika i ovaj deo meča je dobio sa 6:2.
Kecmanović je prvi stigao do brejka u trećem setu i to u trećem gemu. Italijan je odmah uzvratio ribrejkom, ali je srpski teniser u sedmom gemu došao do novog brejka. Usledio je novi brejk Vavasorija. Igralo se potom gem za gem, a pobednik ovog seta odlučen je u taj-brejku. Kecmanović je imao četiri meč lopte, ali je Italijan na kraju slavio sa 10:8.

SRPSKA KNJIGA SPALA NA JEDNO SLOVO Kecmanović se samouništio, propustio šest meč lopti i ispao sa Rolan Garosa

 

 

 

Velika borba viđena je i u četvrtom setu. Vavasori je vodio 4:2 i 5:3, ali je Kecmanović uspeo da izjednači na 5:5. Pobednik četvrtog seta takođe je odlučen u taj-brejku, koji je pripao Italijanu rezultatom 7:3.

Kecmanović je na startu petog, odlučujućeg seta napravio brejk. Srpski teniser je održavao prednost od dva gema, a onda je pri vođstvu od 5:4 servirao za pobedu. Kecmanović je imao meč loptu u desetom gemu, ali je Vavasori napravio brejk i izjednačio na 5:5. Italijan je potom na svoj servis stigao do vođstva, a onda je u 12. gemu imao i meč loptu. Kecmanović je uspeo da izjednači na 6:6, a Italijan je došao do pobede pošto je u taj-brejku slavio sa 11:9.

Tako je Srbija u muškom singlu ostala samo sa jednim predstavnikom, Novakom Đokovićem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading