Novak Đoković u prvom kolu Rolan Garosa
Foto: AP/AP Photo/Jean-Francois Badias

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem - 6:3, 6:2, 7:6.

Nakon pobede, Đoković je na kameri napisao: "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju", i tako poslao podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Novak je na konferenciji za medije prokomentarisao taj potez.

- Nisam političar i nemam nameru da ulazim u debate političke. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška - rekao je Novak.

 

 

Rekao je da bi pono isto uradio, bez obzira na eventualne posledice.

- Ne znam šta će biti, znam da je bilo primedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvek iskazivao u javnosti. Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo... Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina - jake su reči Đokovića.

Nadamo se da Novak neće biti kažnjen uprkos brojnim pritiscima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Dragu

29.05.2023 21:08

Šta je netačno u toj izjavi samo glupi i fašistički orijentisani neće da prihvate

Sumadinac

29.05.2023 21:52

Nole naj veci si ziveo ti nama nek te Big cuva nas Heroju.