SA NADALOM ĆE OTIĆI I DEO MENE Đoković emotivan pred start Rolan Garosa
Tanjug/Ap

Novak Đoković u Parizu cilja rekordnu 23. grend slem titulu. Iako nije blistao u prethodnom periodu, pun je samopouzdanja.

Ove godine na Rolan Garosu neće biti Rafaela Nadala koji je 14 puta slavio na najvećem turniru na šljaci.

- Neigranje Rafe otvara šansu za sve inače bi bio apsolutni favorit da igra, ali uvek želite da vidite kako najpoznatiji svetski teniseri igraju. Iskreno ne fali mi Rafa u žrebu (smeh), nisam imao mnogo uspeha protiv njega ovde. To je veliki gubitak za tenis. Nadam se da će moći da se vrati pred kraj godine - rekao je Novak.

SA NADALOM ĆE OTIĆI I DEO MENE Đoković emotivan pred start Rolan Garosa

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

 

 

Emotivno je Novak pričao o Nadalovom odlasku u penziju.

- Kada je najavio da će 2024. biti njegova poslednja godina, osetio sam da će i deo mene otići sa njim. On je bio jedan od većih motivacionih faktora u mojoj karijeri, naterao me je da razmišljam o svojoj karijeri i osećao sam se veoma emotivno. On je jedan od ljudi, ne samo što je stvorio istoriju na ovom turniru, on je osvojio srca mnogih zbog svoje harizme i svega što je uradio. Svi pričaju o tome koliko će moći da igra zbog povreda, ali on nastavlja, to poštujem jer znam kako je teško biti na tom nivou pored povreda. Morate da nađete sebi meru, naravno da će nedostajati i da će se vratiti kao što je rekao, kao što je rekao da će naredna godina biti poslednja. On je moj najveći rival, kada je rekao da će mu sledeća biti poslednja sezona, kao da odlazi i deo mene sa njim. Baš zbog toga rivalstva koje još uvek imamo, imam osećaj da je jedan od ljudi koji su dosta uticali na mene kao igrača i moj rast, velika motivacija, da guram jedan drugog do limita. Da, zapitam se i za svoju karijeru i koliko ću ja igrati. Ne želi ništa da objavim, samo sam malo emotivan zbog toga što govorim - naveo je Đoković.

Novakov rival u prvom kolu je Amerikanac srpskog porekla Aleksndar Kovačević, a njih dvojica će na teren u ponedeljak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading