Barbara Šet i Novak Đoković
Foto: Printscreen/Printscreen/Twitter

- Alkaraz je moj favorit: način na koji je igrao na šljaci ove godine... Igrao je mnogo više tenisa od Novaka. Ne želi ništa više od osvajanja titule. Karlos osvaja titule levo, desno. Ima iskustvo i stručnost. Fizički, sa druge je planete, a takođe pokazuje još dosta veština. Uživanje je gledati ga kako igra: igra najbolji tenis u životu - rekla je Šet.

Nastavila je u istom ritmu.

- Alkaraz je osvojio šest turnira ove godine i način na koji je igrao u Madridu i Barseloni doneo mu je samopouzdanje. Podigao je tenis na potpuno novi nivo za koji smo mislili da nije moguć nakon što smo gledali 'veliku trojku' u prošlosti".

AMERI PITALI JOKIĆA ZA ĐOKOVIĆA Ono što je Nikola rekao za Novaka oduševiće celu Srbiju

Šet smatra da su pred Alkarazom godine vladanja svetskim tenisom.

- Mislim da može da osvoji i sigurna sam da će osvojiti u budućnosti. Jedina stvar o kojoj brinem je kako će fizički njegovo telo izdržati na duže staze, preko 15 godina... Doduše, isto sam mislila i za Rafaela Nadala, zbog fizičke igre i problema sa kolenima i stopalima, ali imao je tako dugu karijeru. Za mene, ako je zdrav, biće svetski broj jedan još dobrih nekoliko godina - istakla je Šet.

Na kraju, Šet ističe i da je Đoković neko na koga bi mogla da se kladi u Parizu.

- Nikada ne možete da otpišete Novaka Đokovića sa njegovim iskustvom na Grend slemovima i osvajanje tolikog broja titula. Njegova kretnja i način na koji razmišlja su neverovatni. Ove godine nije bilo idealno – imao je pauzu posle Australijan opena i nije igrao toliko tenisa. Ove godine je izgubio samo tri meča. Stavila bih novac na Novaka na Rolan Garosu - zaključila je Šet.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading