"JELENA JE VIDELA TO U MENI" Ispovest Novaka Đokovića: Puštala mi je Mocarta i čitala Puškina, zbog nje sam najbolji
Foto: AP/AP/Alessandra Tarantino

- Jelena je videla nešto u meni. Sve sam naučio od nje. Ako sam takav perfekcionista to je jer je ona to bila. Ona je otkrila Moniku Seleš i naterala me da se zapitam. 'Da li želiš koka kolu? Monika Seleš ne pije koka kolu. Da li želiš burger? Monika Seleš ne jede brzu hranu...'", ispričao je Novak. 

Nastavio je u istom ritmu.

- Ona mi je takođe omogućila da napredujem kao čovek, pripremila me za život. Moj zaista holistički pristup životu, obraćanje pažnje na to šta jedem, kako spavam, kako se oporavljam, kako mislim, sve sam to pronašao kod nje.. 

On je istakao da je sa Jelenom Genčić slušao klasičnu muziku, čitao Puškinove pesme, ali je takođe i gledao mečeve najvećih ikada kako bi naučio nešto od njih. Jednu stvar, ipak nikada nije savladao. 

"RAZUMEM ŠTA JE ĐOKOVIĆ HTEO DA KAŽE" Nadal se obratio Novaku, bio je iskren do koske

- Vodila me je kući i terala da slušam klasičnu muziku. Mocarta, Baha, Vivaldija. Čitala mi je Puškinove pesme i pokazivala videe šampiona: Agasijev bekend, Samprasov servis, Rafterov i Edbergov volej, Bekerov forhed i skokove. Ali te skokove nikada nisam naučio da radim - rekao je iskreni Novak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading