NAJVEĆA IZDAJA U NOLETOVOJ KARIJERI Đokoviću je zabio nož u leđa, jednim potezom srušio je dugogodišnje prijateljstvo sa Srbinom
Foto: EPA/EPA-EFE/LUKAS COCH

Jednu od najvećih izdaja u svojoj karijeri Novak Đoković doživeo je 2020. godine. Reč o Kevinu Andersonu.

Bili su drugari, a onda je usledio "nož u leđa" za Srbina.

Južnoafrikanac se oštro usprotivio Đokovićevom potezu da, sa određenim brojem kolega, istupi iz borbe za prava tenisera kroz Savet igrača ATP-a - i krene da se za to bori kroz novoosnovano Udruženje profesionalnih teniskih igrača (PTPA), svojevrsni "sindikat tenisera".

NAJVEĆA IZDAJA U NOLETOVOJ KARIJERI Đokoviću je zabio nož u leđa, jednim potezom srušio je dugogodišnje prijateljstvo sa Srbinom

Tanjug/Ap

 

 

- Iskreno, verujem da ta dva organa (Savet igrača i PTPA) ne mogu da postoje zajedno. Osećam da mnogo toga mora da bude bolje, to sam oduvek govorio, ali mi smo upravo i 'iznutra' uspeli da se izborimo za mnogo toga. Nova uprava (ATP-a) ima uzbudljivu viziju, a kao članovi Saveta igrača kažemo im 'Podržavamo vas, ali definitivno očekujemo da nas provedete kroz ovo'. Ali, sa Novakom i Vasekom Pospišilom, s kojim je on to i pokrenuo, još nisam imao priliku da pričam o tome za šta se zalažu. Ne razumem ni koja im je dugoročna strategija, kako će da je sprovode. Mnogo je tu neodgovorenih pitanja - rekao je on tada.

DA LI UOPŠTE PRATITE TENIS? Mnogima koji ne veruju u Novaka stigao brutalan odgovor, ove reči odjekuju

Andreson i Đoković su do tog momenta bili u odličnim odnosima. Novak nikada nije krio koliko je ceo ovog tenisera, ali... Posle ovih njegovih reči više ništa nije bilo isto.

I pored toga što Novak nikada o ovome nije javno govorio, jasno je da ga je ova izdaja pogodila.

Andreson više ne igra tenis, a Noletovi navijači ne mogu da mu zaborave ove reči.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading