ZLOSTAVLJALI SU ME, PRIČALI DA SAM KRAVA Emotivna ispovest Jelene Dokić, srpska teniserka odlučila sve da kaže (FOTO)
Tanjug/Ap

 

Jelena Dokić (40) prošla je kroz pakao u životu i karijeri. Mnogo puta otvoreno je pričala o tome, napisala je i knjigu o svojim mukama. Sada je, po ko zna koji put, ponovo reagovala na razne komentare na društvenim mrežama, uglavnom one koji se odnose na njenu kilažu.

Odlučila je da se oglasi na Instagramu i da pokuša da objasni svima kroz šta je prošla.

- Pravi, sirovi, otvoreni i iskreni razgovori. Šta je najčešći komentar koji sam dobila povodom mog tela, veličine, težine? Šta se doodilo sa njom, ne mogu da je prepoznam. Zaista? Šta se dogodilo, ne možete da me prepoznate. Dozvolite mi da vam objasnim šta se dogodilo - počela je Jelena.

Zatim se prisetila svega...

- Preživela sam to što sam bila izbeglica dva puta, zlostavljana sam, živela sam u domu punom porodičnog nasilja 15 godina, prebijali su me do besvesti. Zlostavljana sam emotivno i fizički. Prvi put kada sam imala šest godina, rekli su mi da sam ku**a, pričali su da sam krava od kada sam imala 11 godina. Morala sam da pobegnem od kuće. Borila sam se sa anksioznošu, depresijom, postraumatskim stersom, traumama, umalo sam izvršila samoubistvo. Uprkos vemu tome došla sam do petog mesta na listi, bila sam u ifnalu grend slema, napisala sam bestseler, komentator sam i govornik, ali najvažnije od svega je što sam preživela.

 

 

Uz objavu je zakačila i fotografiju, jednu iz vremena kada je igrala tenis i bila mlađa i jednu skorašnju. 

- Vi na ovoj slici vidite razliku u težini i veličini, ali ću vam ja reći šta je prava razlika. Ova devojka na prvoj slici je prestravljena na smrt, prebijana. Ova druga je preživela sve i oporavlja se od svih trauma. Lice na ove dve fotografije govori sve i uvek ću pre izabrati ovu drugu, ako to znači da sam srećna. Okreula sam se hrani kako bi preživela, ali sam sada ovde i uspela sam. Tu je odgovor, da jednom i zauvek to kažem. Prošla sam kroz pakao, preživela sam i tu sam da pomognem drugima. Svi oni koji još ne shvataju poentu, to je na vama. Lepota nije u izgledu, već u tome da imaš lepo srce i dušu. Ostaću na tome - zaključila je Jelena Dokić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading