NOVAK JE PRVI, ALI... Na drugoj listi veliki rival dominira i Đoković neće tako lako moći da ga skine sa trona
Foto: EPA/EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Počeće 392. nedelju na vrhu ATP liste u ponedeljak, a narednog ponedeljka i 393. jer ni nakon turnira u Banjaluci i Barseloni niko nema šansu da ga stigne i da mu "otme" tron. 

Dok će Đoković braniti 150 bodova iz finala prošlogodišnjeg Serbia Opena koji je izgubio od Andreja Rubljova. Ipak to je manje od 500 bodova koje iz Barselone koju je prošle godine osvojio brani Karlos Alkaraz tako da promene na vrhu neće biti. Novak će moći da doda još 100 bodova na svojih 7.240 koliko sad ima, a startovaće nedelju sa 7.090. Sa druge strane Alkaraz će moći samo da pokvari svoj učinak od 6.770 poena i da dozvoli Srbinu da se dodatno odmakne. 

DA LI JE NOVAK U PROBLEMU? Navijači strahuju kao nikada pre, Đokovića muči stara povreda lakta?

Kada su bodovi osvojeni od početka godine u pitanju, Novak je drugi! Prvo mesto u ATP trci drži Danil Medvedev sa 3.210 bodova i ostaće prvi i nakon ove nedelje. Novak ima 2.520 i čak ako osvoji Banjaluku neće ga prestići, a treći je Janik Siner sa 2.095 poena. Sledi Karlos Alkaraz sa 1.810, Stefanos Cicipas ima 1.750, Tejlor Fric 1.635, dok su svi ostali mnogo slabiji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading