NOVAK OTKRIO KO ĆE BITI NOVA "VELIKA TROJKA" Đokovićeve reči obišle planetu, šta li će na ovo reći Federer i Nadal?
Foto: EPA/EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započinje pohod na titulu u Monte Karlu.

Na dan početka turnira, dok se igraju mečevi prve runde, srpski teniser govorio je o očekivanjima od ovogodišnjeg turnira koji je osvajao 2013. i 2015. godine.

Đoković je, naravno, upitan o Rafaelu Nadalu koga nema u Monte Karlu zbog povrede.

- To je gubitak za turnir i generalno za tenis, jer je Nadal ubedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monako i sve druge turnire. S druge strane, mislim da je to prilika za sve nas druge – kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu - rekao je Đoković.

NOVAK OTKRIO KO ĆE BITI NOVA

EPA-EFE/ANDY RAIN

 

 

Neće biti ni Karlosa Alkarasa, ali će tu biti Janis Siner i Holger Rune, a njih trojicu vidi kao "novu trojku" svetskog tenisa.

- Alkaraz je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio slem titulu na betonu, a verovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvek pritiska, oduzima vreme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu - rekao je Novak i dodao:

- Osvežavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti – njegovo sa Sinerom. Videli smo neke uzbudljiv, neverovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica, zajedno sa Runeo, biće lideri iz nove generacije. Možda su oni sledeća Velika trojka - podvukao je Đoković.

Novaku će rival u drugom kolu biti pobednik meča Mekenzi Mekdonald - Ivan Gakov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading