DA LI SE SEĆATE PRVE NOVAKOVE TITULE U MONTE KARLU? Đoković je u finalu održao čas tenisa Nadalu i uradio nešto o čemu planeta bruji i dan danas (VIDEO)
Foto: EPA/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Nakon više od mesec dana pauze, Novaka Đokovića ćemo ponovo gledati na terenu.

Počinje deo sezone kada će se teniski dvoboji odigravati na šljaci, a prvi veliki turnir je masters u Monte Karlu. U centru pažnje biće najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Novak je poslednji meč odigrao još u Dubaiju, da bi onda iz dobro poznatih razloga propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

U prvom kolu je slobodan, a rival u drugom biće mu pobednik meča Mekenzi Mekdonald - Ivan Gakov.

ĐOKOVIĆU NE SME DA SE DOGODI PROŠLA GODINA Novak (ni)je mogao bolje da prođe na žrebu, već u prvom meču ga čeka Nadalov dželat, a tu je i misterija zvana "Medvedev"

Zanimljivo da je Monte Karlo jedan od Đokovićevih najslabijih mastersa, pošto je titulu osvojio "samo" dva puta (2013. i 2015. godine).

Do prvenca je Đoković došao tako što je pre deset godina u finalu pobedio Rafaela Nadala i to prilično ubedljivo 6:2, 7:6 (1).

 

 

Srbin je tada prekinuo Nadalov niz od osam vezanih titula i 46 uzastopnih mečeva bez poraza na istom turniru!

Još tada je Rafa slovio za najboljeg igrača u istoriji kada je šljaka u pitanju, a Novak je tom pobedom najavio da je jedan od retkih tenisera koji može da sruši Španca na toj podlozi.

Ove godine Nadal zbog povrede ne učestvuje u Monte Karlu, ali daleko od toga da Novaka čeka lak posao. Najveća pretnja će mu biti Stefanos Cicipas koji je dvostruki uzastopni šampion u Kneževini, Janik Siner, ali i Danil Medvedev, ma koliko se ne snalazio najbolje na šljaci.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading