ĐOKOVIĆ I FEDERER MU NE VALJAJU, A KIRJOSA HVALI NA SVA ZVONA Nekadašnji prvi teniser sveta rekao nešto što se mnogima neće svideti
EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Nekadašnji najbolji teniser sveta Marselo Rios smatra da Novak Đoković i Rodžer Federer nisu svima zanimljivi i da je tenis dosadan sport.

Čileanac je u intervjuu za "Klej" magazin rekao kako mu je daleko interesantnije da gleda neke druge igrače poput Nika Kirjosa ili Fabija Fonjinija.

- Federer po meni nije od igrača koje kad vidite kažete, "kako je uzbudljivo". Dopada mi se kako igra, jer to radi sa neviđenom lakoćom, veoma je inteligentan na terenu, veoma dobar. Ali on nije Kirjos, Fonjini koje dok gledate čekate da naprave zbrku, nered. To je daleko interesantnije. Ni Novak mi na terenu ne deluje tako zabavno - rekao je Rios. 

Smatra da su tenisu potrebni igrači kakav je Kirjos.

- Tenis je uvek imao restrikcije. Psuješ, kazne te; baciš reket, nova kazna. Na konferencijama za medije nisi mogao da pričaš loše o bilo kome. Na Vimbldonu si obučen u belo i ne ličiš ni na šta. Tenis je dosadan, to je kao gledanje kriketa. I onda se pojavi momak kao Kirjos i donese revoluciju. Puni stadione, on je spektakl. I mene su smatrali "pogrešnim". Privlačaio sam pažnju bacanjem reketa, ili psovkama. Ljudi se se zabavljali - naveo je Čileanac.

Rios je osvojio 18 titula u karijeri, a šest nedelja je bio prvi na svetu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading