NOLE OVO I NIJE PRIŽELJKIVAO Vreme je da Đoković i Rafa ponovo ukrste koplja
EPA

Rafa se, podsetimo, povredio tokom Australijan opena i od tada ne samo da nije igrao turnire, već nije ni trenirao donedavno. Ipak, čini se da se "bik sa Majorke" oseća sve bolje.

Naime, nedugo nakon što se pojavio snimak kako trenutno deveti teniser sveta trenira u laganom ritmu na šljaci, a činilo se da još nije vreme da se krene sa fizički zahtevnijim treninzima, Nadal se ipak dovoljno oporavio da - uskoro zaigra takmičarski tenis. 

Naime, danas su organizatori mastersa u Monte Karlu saopštili da će španski as biti učesnik ovogodišnjeg izdanja tog teniskog nadmetanja, a na njega stiže i Nole.

NOVAK DONEO ODLUKU Đoković na spisku, poznati svi detalji

Nadal već godinama najviše pažnje posvećuje delu sezone koji se igra na najsporijoj podlozi, jer je na njoj i ubedljivo najuspešniji. 

Bilo je pitanje da li će se oporaviti za ATP takmičenje u Monte Karlu, ali više nema sumnje da će 8. aprila biti na putu "mogućeg sudara" sa svetskim brojem jedan.

NOLE OVO I NIJE PRIŽELJKIVAO Vreme je da Đoković i Rafa ponovo ukrste koplja

Steven Paston/PA via AP

 

Podsetimo, prvi osvajač 22 grend slem titule (što je Đoković potom izjednačio na ovogodišnjem Australijan openu) nastoji da bude maksimalno spreman za Rolan Garos, svoj najuspešniji turnir na kome ujedno i brani titulu.

Imajući u vidu da je "kralj šljake" spreman za nastupe baš na šljaci, a da će na njoj možda pasti odluka da li će Rafael Nadal ili Novak Đoković povesti u trci za grend slem trofejima, ovaj njegov povratak na terene je ujedno i poruka Noletu - da se spremi, jer Španac ne odustaje od velikih ciljeva.

Rafa je, inače, rekorder turnira u Monte Karlu, sa 11 titula (2005-2012. i 2016-2018), a pored Noleta rivali za novi pehar na tom nadmetanju biće mu i Karlos Alkaraz, Stefanos Cicipas, Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Norvežanin Kasper Rud... 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading