MNOGE JE RAZBESNEO Beker stavio Nadala ispred Novaka
EPA/ IAN LANGSDON

Nadal ima problema sa povredom kuka, koju je zadobio na Australijan openu, gde je srpski teniser Novak Đoković trijumfovao i ponovo preuzeo prvo mesto na ATP listi. Nadal i Đoković su osvojili po 22 grend slem trofeja u karijeri.

"Mislim da Đoković ne razmišlja o zlatnom slemu", rekao je Beker upitan da li bi srpski teniser razmišljao o mogućnosti da osvoji i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

"Jurosport" podseća da Nadal ima nadimak "kralj šljake", pošto je osvojio mnogobrojne trofeje na toj podlozi, uključujući rekordnih 14 na Rolan Garosu.

MISLIO SAM DA... Beker progovorio o Novaku i baš razočarao, od njega se nije očekivalo ovako nešto

"Mislim da Đoković želi da osvoji 23 grend slem titule, što bi bio rekord. Sledeći grend slem je Rolan Garos gde je, po meni, favorit i dalje Nadal. Đoković je u naletu i videćemo šta će nam prirediti dva šampiona", istakao je Beker.
Đoković, Nadal i Rodžer Federer su u karijeri osvojili ukupno 64 grend slem titulu. 

Beker tvrdi da ljudi neće razumeti koliki su uticaj na tenis imaju trojica igrača sve dok se ne povuku Đoković i Nadal.

"Oni nisu samo sportske ikone, oni su ikone kulture. To prevazilazi i zemlje odakle dolaze - Srbiju, Španiju, Švajcarsku. Uticaj koji imaju na tenis je ogroman. Nadam se da će Đoković i Nadal igrati još godinu ili dve i mi ćemo imati koristi iz toga", rekao je Beker.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading