ŠVAJCARAC IZNENADIO SVE Čuvenog tenisera pitali da bira između Đokovića, Nadala i Federera, a njegov odgovor je šokirao mnoge
Foto: EPA/EPA/JOEL CARRETT

 

Sten Vavrinka čuveni švajcarski teniser izneo je svoje mišljenje o tome ko je najbolji igrač svih vremena.

Švajcarac je najpre ponaosob prokomentarisao trojicu najvećih tenisera, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

- Oni su razičite ličnosti i igrači. Ako pričamo samo o igri, za mene je Rodžer Federer sinonim za talenat, lakoću, dodir. Rafael Nadal je snaga, moć, a Novak Đoković pomalo savršen - rekao je Vavrinka a potom nastavio.

- Istina je da kad igrate protiv Rafe u finalu Rolan Garosa, to je jedan od najtežih izazova u odnosu na ono što sam mogao da iskusim u karijeri. Novak je najbolji igrač trenutno i to je dokazao po tome šta je sve uradio tokom 20 godina.

ŠVAJCARAC IZNENADIO SVE Čuvenog tenisera pitali da bira između Đokovića, Nadala i Federera, a njegov odgovor je šokirao mnoge

EPA-EFE/ETTORE FERRARI

 

Federer je završio karijeru, dok se Đoković i Nadal i dalje bore za titulu najboljeg ikada.

- Oborili su sve rekorde. Sve su uzeli i ’pojeli’. To su najveći igrači u istoriji. Bilo je nekoliko generacija koje su lomile zube protiv njih. Mislim da će ovi koji sada dolaze malo po malo zavladati. To je neizbežno i to će se dogoditi nakon nekog vremena. Ali govorimo o najvećim igračima u istoriji igre. Ne govorimo samo o sjajnim igračima. Nemam problem da kažem šta mislim. Sve zavisi od toga šta se gleda. Teško je govoriti o sportistima koji još uvek igraju. Uvek je bolje napraviti listu kada igrači završe karijere - istakao je Vavrinka.

Ipak, Vavrinka, koji je Rodžerov veliki prijatelj, na kraju je rekao da je uveren, ako se gledaju rezultati i pobede, da će Novak biti taj koji će trku završiti ispred Nadala i Federera.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading