NOVAKOVI NAVIJAČI U ŠOKU Ovo je neverovatno: Đoković treba da prestigne rekord Štefi Graf, a on bi mogao da mu pomrsi konce
Foto: Printscreen

Nedostaju mu još dve nedelje da postane apsolutni rekorder u tenisu i da pretekne Štefi Graf koja je bila prva 377 nedelja, ipak postoji šansa da se jedan teniser izjednači po bodovima s njim. 

Iako je delovalo sigurno da će Novak ostati na prvom mestu do turnira u Dubaiju i da će 27. februar dočekati kao apsolutni rekorder, Karlos  Alkaraz  bi tada mogao da ima isto bodova kao i on. 

Naime, određeni ATP turniri su se prošle godine igrali nedelju dana ranije, pa se bodovi brišu ranije. Zbog toga je Špancu obrisano 500 bodova koje je osvojio u Riju. 

Ipak, on učestvuje i ove godine na turniru u brazilskom gradu, a pored toga će se takmičiti i u Buenos Ajresu od 13. do 19. februara.

KO BI REKAO DA JE PROŠLO 20 GODINA Pogledajte kako izgleda tinejdžer Rafa na početku blistave teniske karijere (VIDEO)

Novak trenutno ima 7.070 bodova, a za dve nedelje će izgubiti 90 bodova, pošto se ATP turnir u Dubaiju 2022. godine igrao nedelju dana ranije nego ove. 

Tako da će Novak će imati 6.980 bodova kada bude izašla ATP lista kojim bi trebalo da uđe u istoriju tenisa sa 378 nedelja na prvom mestu. 

To bi mogao da spreči Alkaraz, pošto će Novak zbog brisanja bodova iz Dubaija imati 750 bodova više od njega.

Pošto Alkaraz igra i Buenos Ajres, turnir iz serije 250 i Rio (serija 500), hipotetički bi mogao da se izjednači sa Đokovićem i da ima 6.980 bodova.

Šanse za to su male. Alkaraz jeste favorit na oba turnrira, ipak nije igrao četiri meseca, pa je pitanje u kakvoj će formi biti. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading