POKRENUTA KAMPANJA PROTIV ĐOKOVIĆA Amerikanka objavila fotografiju koja je razbesnela Novakove navijače (FOTO)
Foto: EPA/EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Šta god Novak Đoković da uradi, koliko god rekorda da obori, to nekima neće biti dovoljno da ga poštuju. Naprotiv, uvek će se naći neko ko će osporavati njegove rezultate.

Pokrenuta je nova kampanja "Correct The Internet", a njen cilj je da se isprave nepravde i da se tačnijim informacijama i boljim izveštavanjem ženski sport dovede u jednaku poziciju kao i muški. To je nekadašnja legendarna teniserka Amerikanka Bili Džin King iskoristila za napad na najboljeg tenisera sveta.

Slavna teniserka koja je osvojila 12 grend slem titula, osporila je rekord Novaka Đokovića! Ona je postavila sliku na kojoj implicira da on ne drži rekord po broju nedelja na prvom mestu već je on u vlasništvu Štefi Graf! Čuvena Nemica je 377 nedelja bila prva na VTA listi, dok je Novak na ATP listi prvi 374 nedelja.

- Moja nova omiljena kampanja: "Correct The Internet". To je globalna inicijativa pokrenuta da se isprave nepravde i da se žene u sportu učine vidljivijima. Kada pretražujete "ko je u tenisu proveo najviše vremena na prvom mestu" uglavnom kao rezultat izađe Novak Đoković, a zapravo činjenice govore da je to Štefi Graf - napisala je Bili Džin King.

POKRENUTA KAMPANJA PROTIV ĐOKOVIĆA Amerikanka objavila fotografiju koja je razbesnela Novakove navijače (FOTO)

Printscreen Instagram

 

 

Ma koliko joj je teško bilo da to prizna, i taj rekord će uskoro pasti, pošto je Đoković sigurno prvi barem do 4. marta.

- Novak će uskoro preuzeti prvo mesto, ali je bitno da se prepozna Stefani i da joj se oda čast koju ona zaslužuje - dodala je Amerikanka.

Ali, ovo može da bude samo motiv više Novaku u nastavku sezone. Nije tajna da se Srbin "hrani" ovakvim napadima, pa treba očekivati da nastavi sa igrama koje su mu donele titule sa početka godine (Adelejd i Australijan open).

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Djordje

05.02.2023 10:02

Ja sam vatreni Novakov navijač, ali ne vidim u čemu se sastoji napad. Pored toga, ne volim Štefi Graf. Sve što je rekla Bili Džin King je tačno, a nigde nije napadala Novaka, nego Web koji daje pogrešan odgovor. Taj odgovor će biti tačan za 2-3 nedelje, ili da je pitanje formulisano "u muškom tenisu".