HVALA TI ZA SVAKU SUZU Brutalan tekst legendarnog Španca posvećen Novaku Đokoviću, cela teniska planeta ovo treba da pročita
Foto: AP/AP Photo/Aaron Favila

Huan Manuel de Prada je i Rafael Nadal su zemljaci, ali to ga nije sprečilo da stavi Srbina na pijadestal!  Napisao je prelep tekst "No-Vac No-Covid" u kome je odao priznanje Novaku Đokoviću za sve što je učinio na terenu, ali i van njega. 

Njegov uspeh i podvig oduševio je španskog pisca.

- Godinu dana nakon što je postao legenda, Novak Đoković (No-Vac No-Covid za prijatelje) postao je najuspešniji teniser u istoriji. Uradio je to u Australiji, da bi božja pravda lepše zasijala. A kao šlag na tortu, na tribinama je bio genocidni filantrop Bil Gejts. Đoković, koji je preuzeo ulogu univerzalnog žrtvenog jarca pred pokornom kukavičkom generacijom, nagrađen je za svu patnju koju je doživeo- piše Prada i dodaje: 

VELIKA ISTRAGA JE ZAVRŠENA Zverev oslobođen!

- Nakon nadmoćne pobede, pokazao je na glavu, srce i m*uda, podigao je pogled ka nebu i zahvalio se Bogu. Zatim se zagrlio sa prijateljima i porodicom i rasplakao se. Ali Đoković nije imitirao one "peglače gaćica" koji pred kamerama plaču za svako sr*nje, već je izbegavao kamere, kako ga ne bi snimili dok plače. U tom vapaju predstavljeni smo svi mi koji smo pretrpeli progon i maltretiranje u poslednjih nekoliko godina - svi mi koji smo stigmatizovani od strane medija, maltretirani od strane vladara i gledani sa sumnjom od strane prijatelja i porodice. Hvala ti za svaku tvoju dragocenu suzu, Nole. Nijedna nije slučajno prolivena. 

AP Photo/Ng Han Guan

 

Španac je impresioniran Novakovom mentalnom snagom. Smatra da niko ne bi uspeo da "preživi" udarac koji je zadobio srpski as u Australiji.

-Svaki ljubitelj tenisa zna da nikada nije postojao igrač sa takvim udarcima i takvim "mačijim" instinktom kao što je Đoković. Da se savlada tako žestok udarac kakav je zadobio pre godinu dana u Australiji, da ne dozvoli da ga udavi očaj ili bes, potrebna je snaga (glava), velikodušnost (srce) i hrabrost (m*da). Đoković se nije suočio samo sa rivalima, već i sa neprijateljskim spletom okolnosti koji su mogli biti prevaziđeni samo uz Božju pomoć. Bez sumnje mu je pomogao karakter koji je iskovan u strašnom detinjstvu, ali najveća pomoć došla je odozgo. Đoković to dobro zna, a znamo i mi koji smo plakali sa njim.

Usledio je sjajan zaključak.

-Iznenađujuće je to što se masa ne zapita kako to teniser od 35 godina pobeđuje bez izgubljenog seta 10-15 godina mlađe od sebe. To je isti razlog zbog kojeg proklet debeo čovek poput mene piše bolje od svih sistemskih pisaca u Španiji. Nismo dozvolili da nam se zatruje krv i duša, a Bog koji vidi u mraku nas nagrađuje - poručio je za kraj sjajni pisac.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading