JEDNA STVAR SE PROMENILA Vilander otkrio zašto su se favoriti obrukali u Melburnu, pomenuo je i Đokovića
Foto: EPA/EPA/TOUSSAINT KLUITERS

- Ne postoji logično rešenje za to što su oni ispali, izuzev toga koliko je tenis postao brži, manje predvidljiviji. To je sve zato što momci i devojke udaraju lopticu tako jako i svi su odlične atlete ovih dana. Teško ćete danas pobediti ako nekoga učinite umornim. Možda Endija Marija sa 35 godina, ali kraj meča tako kasno u noći je težak za bilo koga - rekao je Vilander.

Nastavio je u istom ritmu.

- Možda loptice, vi ćete pomisliti da je teško reći da su meke i da veoma brzo postanu paperjaste. A kada imate lopticu koja je "življa", onda igrači poput Novaka, Federera ili Marija nemaju dobar osećaj, možda im to oduzima taj deo igre. Meč koji se igra sa veoma malo dodatnog spina, koja se igra samo malo više, ponekad i slajs servis, zato što loptice reaguju na završni dodir ovih genija našeg sporta. Ali, običan igrač koji radi veoma mnogo nema taj osećaj, ali se izvuče kada su lopte teže i lepršavije.

INTERVJUISALA NOVAKA I POKAZALA DA JE JAČA OD SVEGA Jelena Dokić prošla kroz pravi pakao u životu, htela da skoči sa 26. sprata

On tvrdi da su se vremena promenila.

- Sada top 50 može svakog da pobedi. Novak Đoković udara lopricu jako, ali to nije ista brzina koju je ta loptica imala tokom prošle godine, naučno smo to dokazali. Koliko god da je jako udari, ona uspori oko pet kilometara na čas tokom poslednjeg dela kada udari na podlogu, ali to su nivoi u igri koji meni nisu važni. Za mene, ja volim iznenađenja, ja volim nova lica, to je dobro za sport i nadam se da će to ljude privući.

NOLE I RAFA SE ŽALILI, AMERIKANAC IM ODRŽAO LEKCIJU Legendarni Mekinro je imao spreman odgovor za Srbina i Španca

Osvrnuo se i na Novaka.

-  U redu je da Novak izgubi ako je je zdrav, a ako nije, onda je realno reći da je Cicipas najveća pretnja kao što je i nekada bio. Ali kada imate ljude poput Žirija Lehecke, ovaj momak udara lopticu kao niko ranije. Svako od ovih momaka može "uznemiriti" Novaka sa distance. Na kraju, da li će noge izdržati? On ima 35 godina, pretpostavljam da biste rekli da je Novak s druge strane, ali posmatramo stvari drugačije i ne bi bilo fer da pretpostavljamo da će izgubiti. On je svakako najbolji igrač ovde - zaključio je Vilander.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading