NAPADAO NOVAKA, LAGAO DA JE VAKCINISAN, ZOVU GA "MINOTAUR" Ko je Aleks de Minor, naredni Đokovićev rival na Austalijan openu?
EPA

Srpski teniser Novak Đoković u ponedeljak (9.00) igra meč osmine finala protiv domaćeg igrača Aleksa de Minora. Mladi Australijanac biće još jedna prepreka Noletu na putu do 10. titule u Melburnu.

Ko je zapravo Aleks de Minor?

NAPADAO NOVAKA, LAGAO DA JE VAKCINISAN, ZOVU GA

EPA

 

Aleks je rođen 17. februara 1999. godine u Australiji, ali jako malo povezanosti ima sa ovom zemljom. Otac mu je Urugvajac, a majka Špankinja. Odrastao je u zemlji svoje majke, a poseduje i španski pasoš. Ipak, odlučio je da igra pod zastavom Australije.

Mentor mu je bio nekada proslavljeni as Lejton Hjuit, dok mu je trener Peter Lusak.

U dosadašnjoj karijeri osvojio je šest titula i sve su bile u seriji 250. Trenutno se nalazi na 25. mestu ATP liste, a najbolji plasman ostvario je 2021. kada je bio na 15. poziciji.

Napadao Đokovića, optužen za lažni dokument o vakcinaciji

NAPADAO NOVAKA, LAGAO DA JE VAKCINISAN, ZOVU GA

EPA-EFE/VICKIE FLORES

 

Prošle godine i Aleks de Minor je učestovao u napadima na našeg Novaka Đokovića, kada je Srbinu zabranjeno učešće u Melburnu, da bi kasnije bio i deportovan iz zemlje.

- Ukoliko želiš da uđeš u zemlju, dve doze vakcine i tu si. Australijanci su prošli kroz mnogo toga zbog korone - tada je rekao De Minaur.

Nedugo nakon toga policija je ispitivala slučaj oko lažne vakcinacije za koju je De Minor bio optužen. Sumnjalo se da je Australijanac lažirao dokumenta kako bi igrao na prvom grend slemu u sezoni.

Ukupno 11 osoba je uhapšeno zbog "falsifikovanja ili korišćenja falsifikata", a još oko 2.200 ljudi je pod istragom da su na prevaru pribavili kovid propusnice.

- Nisam ni na koji način 'pod istragom' kako se sugeriše, a moje ime je povezano sa ovom pričom samo zato što sam bio pacijent u bolnici (kao i hiljade drugih) - naveo je De Minor pre godinu dana.

"Minotaur" nikada pre nije igrao protiv Novakom

NAPADAO NOVAKA, LAGAO DA JE VAKCINISAN, ZOVU GA

EPA-EFE/LUKAS COCH

 

De Minora baš zbog njegovog prezimena zovu "Minotaur", a do sada se nikad nije sreo sa Đokovićem na nekom turniru, tako da je jasno da će im duel u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije biti prvi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zelenski

23.01.2023 16:55

Dobio je sta je zasluzio Ausrilijanc od djokovica