RANJENI LAV JE NAJOPASNIJI Neka se ponovi 2021. godina
Foto: AP/AP Photo/Aaron Favila

Zebnja, strah, vera i nada. Ovo oseća svaki navijač Novaka Đokovića posle meča protiv Francuza Enca Kukoa.

Uz dužno poštovanje prema Kukuoa, jedina briga bila povreda zadnje lože koja srpskog tenisera muči još od turnira u Adelejdu.

Na startu, protiv Roberta Karbaljesa Baene nije bilo većih poteškoća, a i sam Novak je rekao da se osećao sve bolje kako je meč odmicao. Bili su ohrabrujući signali.

RANJENI LAV JE NAJOPASNIJI Neka se ponovi 2021. godina

AP Photo/Aaron Favila

 

 

A, onda se pojavio strah kada je sredinom drugog seta protiv Francuza zatražio medicinski tajm-aut. Bol se ponovo pojavio, ali je Novak agresivnom igrom ipak uspeo da prebrodi prepreku. Sa nestrpljenjem se čekala konferencija za medije i odgovor na pitanje kako je noga? Ovoga puta odgovor ne da nije bio pozitivan, nego je Novak zabrinuo svoje navijače, pa se mnogi pitaju hoće li uopšte izaći na teren protiv Grigora Dimitrova.

Jasno je da Đoković neće trenirati pred taj susret i da će slobodno vreme posvetiti oporavku. Kako je posle pobede nad Kuakoom rekao "Molim Boga da mi pomogne tu su i fizioterapeuti". Imaće Miljan Amanović pune ruke posla, ali ako neko dobro zna kako funkcioniše Novakovo telo, onda je to on.

Da je u pitanju bilo koji drugi turnir, nema dileme da bi se Đoković povukao. Ali, Australijan open... I to posle svega što je doživeo tamo. Predaje nema! Igraće, makar i na jednoj nozi. 

RANJENI LAV JE NAJOPASNIJI Neka se ponovi 2021. godina

AP Photo/Aaron Favila

 

 

Sve ovo neodoljivo podseća na 2021. godinu, kada je Đoković u trećem kolu protiv Tejlora Frica doživeo povredu trbušnog mišića. Pocepani „oblik“ mišić je vremenom podeljen na pola od 0,7 centimetara do dva. Uprkos tome je Đoković podigao deveti trofej na Australijan openu.

Bio je tada Novak na konopcima, našao način da pobedi Amerikanca, a onda svu pažnju posvetio oporavku.

Čak je tada, makar na papiru, imao teži žreb. U osmini finala čekao ga je Miloš Raonić. Ipak, bio je to idealan protivnik za Novaka u tom momentu. Nikada nije izgubio od Kanađanina, a mečevi protiv njega ne iziskuju mnogo trčanja. Dovoljan je jedan gem u kom će Raoniću stati servis i onda sačuvati brejk.

RANJENI LAV JE NAJOPASNIJI Neka se ponovi 2021. godina

EPA/ DEAN LEWINS

 

 

Bol je bio prisutan i u nastavku turnira, ali je postepeno prolazio. Savladao je Novak Aleksandera Zvererva, a onda u polufinalu imao zicer protiv Aslana Karaceva, da bi u finalu pobedio Danila Medvedeva.

Pokazao je tada Novak da zna kako da igra sa povredom i to iskustvo bi moglo i sada da mu bude od velike koristi.

Slično kao i tada, i sada bi lakši posao mogao da ima u polufinalu. Projektovani protivnici u četvrtfinalu su Andrej Rubljov i Holger Rune, dok bi kasnije mogao da ima neuporedivo lakši posao, pošto su ispali favoriti iz tog dela žreba, Kasper Rud, Aleksander Zverev i Tejlor Fric.

Boriće se Novak do kraja, ostaviće i poslednji atom snage na terenu kako bi po deseti put podigao trofej u "Rod Lejver areni".

Nije dobro ni što protivnici vide da je Đoković ranjiv, da "krvari", ali ranjeni lav je najopasniji! 

Ako neko zna kako da se izbori sa svim problemima, onda je to Novak Đoković. Nebrojano puta je to dokazao. Možda sada boli jače nego pre, možda je težo nego ikad, ali Novak je toliko puta dokazao da je natčovek koji pronađe način da se popne na tron. Pa, zašto da mu ne verujemo i ovoga puta?

Neka se ponovi 2021. godina!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading