NOVAK SE U VELIKOM STILU VRATIO U SVOJE KRALJEVSTVO Đoković igrao dva dana, održao Špancu čas tenisa i započeo pohod na 10. titulu, povreda (ni)je prošlost
Foto: AP/AP Photo/Aaron Favila

Novak je na startu turnira pobedio Španca Roberta Karbaljesa Baenu - 6:3, 6:4, 6:0, posle malo više od dva sata borbe.

Zanimljvio da se meč igrao i posle ponoći po tamošnjem vremenu, pa je tako Novak nakon dva dana održao čas tenisa Špancu.

Bio je ovo prvi Đokovićev meč u Melburnu posle drame koju je doživeo prošle godine.

Osim samog rezultata, dve stvari su posebno bile važne u ovom duelu. Kako će reagovati publika i da li je povreda zadnje lože prošlost?

Reakcija publike je bila fantastična, Novak je ovacijama dočekan u svom kraljevstvu. 

 

 

Deluje da je i sa zadnjom ložom sve u redu. Videlo se da je devetostruki šampion nešto oprezniji, ali se kretao sasvim zadovoljavajuće. Retko kada bi se pojavila poneka bolna grimasa, mada je sve vreme igrao sa bandažiranom nogom.

Igrao je Đoković dosta agresivno, naročito je bio impresivan sa forhend strane odakle je dolazio do velikog broja vinera. Servis je bio na zavidnom nivou, a često je izlazio i na mrežu.

Ključni trenutak prvog seta dogodio se u šestom gemu kada je Đoković došao do brejka i to bez izgubljenog poena.

Potom je rutinski set priveo kraju.

NOVAK SE U VELIKOM STILU VRATIO U SVOJE KRALJEVSTVO Đoković igrao dva dana, održao Špancu čas tenisa i započeo pohod na 10. titulu, povreda (ni)je prošlost

AP Photo/Aaron Favila

 

 

U drugom setu je viđeno nekoliko maratonskih gemova. Pretio je Španac, ali je Novak strpljivo čekao priliku i dočekao je u sedmom gemu.

Treći set protekao je u dominaciji našeg asa koji Baeni nije prepustio nijedan gem.

Đokoviću će rival u drugom kolu biti pobednik meča Igo Delije - Enco Kuko.

ĐOKOVIĆ - KARBALJES BAENA 6:3, 6:4, 6:0

Treći set:

6:0 - Kraaaaj! Pobeda Đokovića - 6:3, 6:4, 6:0!

5:0 - Brutalni Đoković! Pravi novi brejk i ima ogromnih 5:0!

 

 

4:0 - Novak ne staje, materijalizovao je i drugi brejk.

3:0 - Breeeejk! Sjajni Novak se poigrava i sada ima dva brejka prednosti. Odlično deluje Đoković što svakako raduje njegove navijače.

2:0 - Potvrđen brejk u velikom stilu. Novak je osvojio 12 poena u nizu i krupnim koracima gazi ka drugom kolu.

1:0 - Breeeejk! Tamo gde je stao u drugom, nastavlja Đoković u trećem setu. Odigrao je savršen gem i do brejka ponovo došao bez izgubljenog poena. Crta po terenu u ovim momentima devetostruki šampion.

Drugi set:

6:4 - Siguran gem za Đokovića koji sada vodi sa 2:0 i na set je od plasmana u drugo kolo.

 

 

5:4 - Prekida Španac Novakovu seriju i lako dobija servis gem. Ali, u narednom Đoković servira za set.

5:3 - Potvrđen brejk i to sa nulom. Novak na gem od seta! Odlično srpski teniser deluje u ovim momentima.

 

 

4:3 - Breeeeejk! Konačno Novak oduzima servis rivalu u drugom setu. Bio je ovo još jedan dug i naporan gem, Španac se u nekoliko navrata izvlačio servisima, ali je Novak ostao miran, drop šototm je došao do brejk lopte, a onda odigrao odličnu bekhend paralelu kojom pravi džinovski korak ka drugom setu!

3:3 - Evo jednog brzog i lakog gema za Đokovića koji je završio divnom forhend paralelom.

3:2 - Sada Španac dobija gem na razliku. Pretio je Novak bio blizu brejka, ali je napravio neke nekarakteristične greške. Posle jednog poena na mreži bila je primetna bolna grimasa na Đokovićevom licu zbog problema sa zadnjom ložom.

 

 

2:2 - Još jedan gem na razliku na Novakov servis. Bilo je 40:40 i duga razmena, a onda je Novak pronašao savršenu kratku forhend dijagonalu.

1:2 - Sada mnogo lakše Španac dobija servis gem. Novak je uspeo da uzme samo jedan poen. Bez brejka na startu drugog seta.

1:1 - Bilo je manjih problema za Novaka, igralo se na razliku, ali nije bilo brejk lopti, pa je Đoković asom završio gem i izjednačio na 1:1.

0:1 - Imao je Novak brejk loptu i priliku da brejkom otvori drugi set, ali je Baena pronašao dobar servis i uspeo da je spasi.

Prvi set:

6:3 - Gem sa nulom za kraj prvog seta! Odlično je Novak odigrao i za nešto više od 40 minuta poveo u setovima!

 

 

5:3 - Španac je odradio lakši deo posla i ostao u setu. Ali, u narednom gemu Novak servira za 1:0.

5:2 - Potvrđen brejk! Lako je Novak došao do 40:0, Španac je uspeo da osvoji dva naredna poena, ali Đoković nije dozvolio da se gem dodatno zakomplikuje. Španac servira za ostanak u setu.

 

 

4:2 - Breeeeeejk! Au, kakav gem je odigrao Đoković i došao do brejka bez izgubljenog poena. Forhend je savršen, niže Novak vinere tim udarcem i vodi 4:2!

3:2 - Prvi problemi na Novakov servis. Ponovo je Đoković nesigurno smečovao, Karbaljes Baena "ukrao" taj poen, zatim došao i do tri vezane brejk lopte, ali je Novak uspeo da ih spasi pre svega zahvaljujući dobrim forhendima.

 

 

2:2 - Prvi gem koji se igrao na razliku. Imao je Španac 40:0, Đoković je onda uspeo da osvoji četiri poena u nizu i dođe do brejk lopte, ali je Baena odservriao as i izvukao se iz neprijatne situacije. Šteta, bila je ovo šansa da se ranim brejkom otvori meč.

2:1 - Novi dobar gem za Đokovića, forhend funkcioniše besprekorno na startu. Ipak, sve oči uprte su u Novakovu nogu koja je bandžarina zbog povrede zadnje lože.

1:1 - Lagan gem i za Španca u kom je izgubio samo jedan poen.

1:0 - Asom Novak otvara meč! Odlično ga je forhend slušao u ovom gemu. Sve u svemu, siguran gem za Đokovića.

 

 

12.30 - Novak i Baena konačno na terenu. Nakon zagrevanja počeće meč.

 

 

12.15 - Žaber je upravo pobedila Zidanšek sa 6:1 u trećem setu. To znači da će Novak i Karbaljes Baena uskoro početi meč.

12.00 - Sada je već izvesno da će Novakov meč trajati i posle ponoći po tamošnjem vremenu. Žaber vodi sa 3:1 u trećem setu i Đoković na teren neće pre 12.30 po naše vremenu.

11.43 - Veliku borbu u drugom setu vode Zidanšek i Žaber. Servirala je teniserka iz Slovenije za set, ali je pretrpela brejk i sada vodi 5:4. Baš se odužio Novakov izlazak na teren.

NOVAK SE U VELIKOM STILU VRATIO U SVOJE KRALJEVSTVO Đoković igrao dva dana, održao Špancu čas tenisa i započeo pohod na 10. titulu, povreda (ni)je prošlost

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

 

 

11.05 - Žaber je upravo dobila prvi set protiv Zidanšek - 7:6. 

Podsećamo, nakon tog meča, na teren izlaze Đoković i Karbaljes Baena.

10.40 - Najbolji srpski teniser Novak Đoković odradio je poslednji trening pred početak Australijan opena, a jedna stvar itekako brine.

NOVAK SE U VELIKOM STILU VRATIO U SVOJE KRALJEVSTVO Đoković igrao dva dana, održao Špancu čas tenisa i započeo pohod na 10. titulu, povreda (ni)je prošlost

FOTO TANJUG/ JOVANA JOVANČIĆ

 

 

Srpski as nije ovih dana trenirao kao inače, a problem je povreda, koja prema njegovim rečima srećom nije teže prirode.

Međutim, ponovo je Noletova leva butina bila bandažirana, a izgledalo je da prilkom većih pokreta Srbin steže zube, što nije nikako dobro.

10.00 - Đoković i Karbaljes Baena su se sastali samo jednom i to u prvom kolu US opena 2019. godine, kada je Srbin lako slavio u tri seta. Španac ima 29 godina i 75. je reket sveta. Novak je apsolutni favorit i ne bi smeo da ima problema u ovom duelu, pod uslovom da povreda nije teže prirode.

 

 

09.52 - Zanimljivo će biti videti reakciju publike, ali ono što je mnogo važnije jeste u kakvom stanju je Novakova povreda. Na turniru u Adelejdu je zadobio povredu zadnje lože zbog koje je propustio dva treninga u Melburnu.

09.49 - Biće ovo prvi Đokovićev meč na Australijan openu još od 2021,. pošto prošle godine nije igrao zbog deportacije, pa zbog toga nosi dodatnu težinu.

NOVAK SE U VELIKOM STILU VRATIO U SVOJE KRALJEVSTVO Đoković igrao dva dana, održao Špancu čas tenisa i započeo pohod na 10. titulu, povreda (ni)je prošlost

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

 

 

09.47 - Novakov meč je drugi po redu u večernjem terminu na Rod Lejver areni i počenje nakon duela ženskog singla u kojem se sastaju Ons Žaber i Tamara Zidanšek.

09.45 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola Australijan opena u kom se sastaju Novak Đoković i Roberto Karbaljes Baena. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Melburna.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading