NADAL SE OGLASIO PRED AUSTRALIJAN OPEN Evo šta je Španac rekao o šansama da Novak osvoji trofej
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Španac je izgubio dva duela na Junajted kupu i u prvom kolu će igrati protiv Džeka Drejpera. 

Mladi Britanac je igrao polufinale Adelejda ove sedmice i biće svakako težak rival za aktuelnog šampiona Australijen opena.

-Verovatno jedna od najtežih prvih rundi mogućih… Mlad je, snažan, raste i veoma brzo napreduje na ATP listi, igrao je dobro. Veliki izazov za mene da počnem turnir. Međutim videćemo, ovde sam da bih dao sebi šansu i znam da on igra dobro - kaže Rafael Nadal. 

POVREDA JE PROŠLOST Jedna od najlepših teniserki sveta spremna za Australijan open

Španac je rekao da je prošlogodišnje osvajanje Otvorenog prvenstva Australije bilo nešto najemotivnije za njega. Sada kaže da je ranjiv.

-Gubio sam češće nego obično, ali to je deo posla. Prihvatio sam situaciju. Dovoljno sam skroman da prihvatim situaciju i samo da radim sa onim što imam. Moram opet da izgradim momentum pobedama. Tačno je da sam gubio češće nego što je to bio slučaj - kaže Nadal.

Kada se radi o tome koga vidi kao glavnog favorita za osvajanje titule, Rafa nema dilemu.

-Deluje da je Đoković dobro pripremljen. Imao je sjajne rezultate na kraju godine i počeo je ovu godinu pobedama. Ovaj turnir je uvek bio dobar za njega. Ako pričamo o favoritima, u subotu pred turnir onda nema sumnje ko je favorit. Ali titule se ne osvajaju u subotu pred turnir. Moraš da radiš dve nedelje. Mada je pokazao da to zna veoma dobro. Ako pobedi čestitaću mu, uradiće nešto istorijski. Moj život se zbog toga neće menjati - dodaje Španac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading