STRAŠNA VEST IZ MELBURNA Novakovi mučitelji PUŠTAJU I ZARAŽENE na Australijan open
Foto: AP/AP/Kelly Barnes

 

Godinu od preživljene torture, nezapamćene u svetu (sporta), Novak Đoković je ponovo u Melburnu. Onomad maltretiran, zatvaran, naposletku proteran, Srbin je dočekan kao pobednik Adelejda, samopouzdanjem naoružan da napadne Australijan open.

STRAŠNA VEST IZ MELBURNA Novakovi mučitelji PUŠTAJU I ZARAŽENE na Australijan open

AP/Kelly Barnes

 

Jubilarna Noletova deseta titula - i devet je rekord, njegov naravno - bila bi najbolji odgovor mučiteljima za pakao iz januara 2022. Da, i licemerima, koji godinu kasnije dozvoljavaju i zaraženima koronom da igraju, a njega zdravog oteraše...

STRAŠNA VEST IZ MELBURNA Novakovi mučitelji PUŠTAJU I ZARAŽENE na Australijan open

EPA/JOEL CARRETT

 

- Učesnici ovogodišnjeg Australijan opena neće morati da se testiraju na kovid 19 i mogli bi da igraju čak i ako budu zaraženi virusom - izjavio je direktor prvog grend slem turnira u sezoni Kreg Tajli.

Narod uz Đokovića

Bivši direktor AO Pol Meknemi istakao je da je veoma srećan što vidi Đokovića u Melburnu.
- Novak je platio previsoku cenu, odustao je od dva grend slema prošle godine da bi ostao veran principima, nadam se da će ga gledaoci dočekati na najbolji mogući način - rekao je Meknemi, dodajući da se nada velikom rezultatu Srbina na Australijan openu.

Vakcinacija više nije uslov za ulazak na Peti kontinent, ali deportacija najvećeg u istoriji Australijan opena ne može da bude zakopana u prošlosti.

- Samo smo hteli da pratimo šta je trenutno u zajednici. Otišli smo korak dalje, pa smo dali preporuku igračima da ostanu kod kuće ukoliko se ne osećaju dobro i da će naše medicinsko osoblje nastaviti da prati njihovo stanje - dodao je direktor AO.

STRAŠNA VEST IZ MELBURNA Novakovi mučitelji PUŠTAJU I ZARAŽENE na Australijan open

AP/Kirsty Wigglesworth

 

Egzibicija s Kirjosom za 20 dolara

Đoković će u Melburnu pre Australijan opena (16-29. januar) u sredu odraditi trening s ruskim teniserom Danilom Medvedevom, a u danu dočeka Srpske nove godine odigraće egzibiciju s Nikom Kirjosom. Ulaznice za taj meč koštaju 20 australijskih dolara (oko 1.500 dinara).
- Sav prihod ići će Australijskoj teniskoj fondaciji. Đoković će tempirati pripreme za desetu krunu protiv Kirjosa u finalu serije „savršenih treninga“ Australijan opena, koji se održavaju na „Rod Lejver areni“ svakog popodneva od ponedeljka do petka. Revijalne mečeve će igrati i Rafael Nadal, Danil Medvedev, Koko Gof, Marija Sakari, Džesika Pegula, Stan Vavrinka, Dominik Tim, Tejlor Fric, Aleksander Zverev i drugi - navodi se u saopštenju Australijan opena.
Đoković i Kirjos sastaće se prvi put od finala Vimbldona prošlog leta, kad je Srbin osvojio 21. grend slem titulu.

Na podsećanje da je kriketaš Met Renšo nedavno igrao za Australiju protiv Južne Afrike u Sidneju uprkos tome što je bio pozitivan na koronu, Tajli je rekao:

- Jasno smo stavili do znanja igračima, kao i osoblju, da ostanu kod kuće ako se neko od njih ne oseća dobro. Ipak, potencijalno će biti tenisera koji će igrati iako su zaraženi koronavirusom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading