VREO DOČEK AUSTRALIJANACA ZA SRBINA Novak će biti pod velikim pritiskom medija
Tanjug/Ap

Ove godine Australijanci Novaku Đokoviću nisu dozvolili da se takmiči pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa. Australijske vlasti mu nisu uvažile medicinska dokumenta o izuzeću od vakcinacije i posle desetak dana maltretiranja, ukinuta mu je viza, pa je deportovan. 

Pre nekoliko meseci dobio je sjajne vesti. Ukinuta je Novaku zabrana od tri godine, za dolazak u Australiju, pa će Srbin već u januaru igrati prvo u Adelejd, a onda u Melburn.

- Tih nekoliko nedelja će mu dati vremena da izbaci svu tenziju i stres iz prošle godine. Biće veliki pritisak medija na njega, ali je s tim i ranije izlazio na kraj. Vraća se u zemlju gde generalno voli da igra. Osvojio je tu devet grend slemova, voli tu podlogu, atmosferu i mislim da će biti posebno motivisan da tu slavi - smatra Tod Vudbridž, nekadašnji australijski teniser. 

ZA ITALIJANA JE NOVAK NAJVEĆI Oduvek je bio moj idol, volim da pravim špage kao on

Nadal je ove godine u finalu pobedio Danila Medvedeva u Melburnu. Španac za sada beži Srbinu jedan trofej, jer ima 22 grend slema u kolekciji, a Novak 21.

- Pošto mu prošli put nije bilo dozvoljeno da se bori, to će dodati motivaciju. Takođe, Rafa Nadal je osvojio turnir u njegovom odsustvu. To će mu sigurno biti na umu kada bude pokušao da dostigne rekord po broju grend slemova. Dobra vest je da prvo ide u Adelejd pa će biti u Australiji nekoliko nedelja pre početka Australijan opena - rekao je Vudbridž, a preneo Yahoo Sports. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading