TENISKA MLADA NADA ODUŠEVLJENA NOVAKOM Pokazao je zašto je jedan od najboljih na planeti
AP Photo/Antonio Calanni

Reč je o 18-godišnjem teniseru iz Paragvaja, bivšem juniorskom broju jedan, sada četvrtom na svetu.

On je sa Novakom imao priliku da trenira tokom ATP Tur finala u Torinu, posle tog iskustva, postao je veliki navijač srpskog tenisera. 

Valjeho, koji je sada član akademije Rafaela Nadala i sa njim povremeno trenira, kaže da mu je posle tog rada sa Novakom u Italiji postalo jasno zašto je on jedan od najvećih igrača svih vremena.

-Najbolja stvar u vezi sa tom nedeljom bilo je treniranje sa Đokovićem, kao i zagrevanje pred njegove mečeve. Bio je vrlo ljubazan prema meni, veoma harizmatičan, pokazao je zašto je jedan od najboljih na planeti. Učinio je da se osetim privilegovanim - kaže Valjeho.

JAKE REČI VETERANA Ko još gleda ATP listu? To je samo papir - Novak je najbolji

Priznaje da je dobio mnogo saveta od Novaka, a jedan od njih je posebno važan.

-To ponekad nije najbolji savet, jer je u pitanju nešto bazično, ali dopalo mi se to što mi je Novak rekao u Torinu. Posle zajedničkog treninga, rekao mi je da ima dobar kvalitet udarca, ali da bih mogao da povećam ubrzanje desnom rukom - dodao je Valjeho.

Mladi teniser je iz rada sa Novakom otkrio još mnogo toga, ali je priznao da je on taj na kog se najviše ugleda.

-Ne postoji neko koga pratim posebno, možda bi najbliži tome bio Đoković, osim toga što imamo velikih razlika. On stoji dobro unutar terena, i bez toga da udara veoma jako, uspeva da bude veoma agresivan, zato što protivniku oduzima mnogo vremena za reakciju - zaključio je mladi teniser iz Paragvaja, koji ima pet ITF titula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading