KIRJOS NE PRESTAJE DA PRIČA O NOVAKU Srećni smo što ga imamo, spreman je da priredi šou našoj zemlji i navijačima
AP Photo/Alastair Grant

Prošle godine, najbolji teniser današnjice Novak Đoković doživeo je poniženje u Australiji, nakon što su ga vlasti te zemlje prvo držale u pritvoru za migrante, a onda i proterale iz te zemlje, iako je imao urednu vizu.

Objašnjenje je bilo da ne poštuje pravila Australije kada je u pitanju korona, jer je u zemlju ušao nevakcinisan, iako je imao pismeno izuzeće od državnih organa i organizatora turnira. 

Nik Kirjos i Novak Đoković do tada nisu bili u dobrim odnosima, Australijanac je bio taj koji je uvek tražio kavgu sa Srbinom. Međutim, posle svega što se Novaku desilo u Australiji, Kirjos je odlučio da ga brani u javnosti, a onda se vremenom rodilo i njihovo prijateljstvo koje je kulminiralo finalom u Vimbldonu koje je dobio Đoković.

- Zdrav je, spreman da igra i priredi šou našim navijačima i našoj zemlji. Srećni smo što ga imamo - izjavio je Kirjos.

KIRJOS NE PRESTAJE DA PRIČA O NOVAKU Srećni smo što ga imamo, spreman je da priredi šou našoj zemlji i navijačima

Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

 

POZNATI TENISER TVRDI Godina je bila mnogo čudna zbog Novaka

Novak Đoković, koji je trenutno peti na ATP listi, sezonu će početi igranjem na turniru u Adelajdu, a potom će imati za cilj da stigne do jubilarne 10. titule u Melburnu.

- Gledajte, po mom mišljenju je on najbolji igrač na svetu. Drago mi je da ga ponovo dočekujemo i da će ponovo pokazati kakav je teniser. Imam osećaj da turnir nije potpun bez Đokovića - objasnio je Kirjos i dodao:

- Novak, Federer i Nadal u oduvek bili troglavo čudovište koje svako želi da porazi. 

Svetsku javnost posebno interesuje odnos između Kirjosa i Đokovića koji je protkan međusobnim uvažavanjem i razumevanjem.

- To u stvari nije nov odnos, ali mediji imaju tendenciju da daju određeni ton i na neki način su stvorili narativ da se nismo baš voleli. Ali Novak zna da sam ja bio jedina osoba koja se zaista zauzela za njega kada se dogodio problem iz stvarnog života. Osećam da se tada, kada neko to uradi za tebe, kada priča o tebi i založi se za tebe pred celom zemljom, stiče poštovanje, a ne kako se ponašate jedni prema drugima na teniskom terenu. 

Nik Kirjos izneo je i mišljenje o tome hoće li u 2023. biti novih grendslem šampiona.

- Rekao bih da nećemo! Rafa će osvojiti Rolan Garos, Đoković će verovatno trijumfovati na Vimbldonu, osim ako ga ja ne zaustavim. Onda ne znam... Novak je toliko dominantan i ukoliko neko stvarno dođe na njegov nivo na Australijan openu ili Ju-Es openu, stvarno ne mogu da zamislim da izgubi. Možda Medvedev može da ga pobedi. Gledajte, voleo bih i ja da osvojim jedan, ali realno – on je toliko dominantan - zaključio je Kirjos. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading