SRPSKA MAŠINA GAZI SVE REDOM Đoković razbio Rusa i overio plasman u polufinale Završnog mastersa
Tanjug/Ap

Nakon Stefanosa Cicipasa pao je i prvi Rus u grupnoj fazi - Anrej Rubljov i to bez mnogo muke. Novak Đoković je za samo sat vremena i devet minuta igre savladao mlagod tenisera i već overio polufinale.

Nole je dominirao terenom, gotovo da nije dozvolio rivalu da se uopšte ponada da može do trijumfa. Nervozan je bio Rubljov, u nekoliko navrata lomio rekete, ali mu ništa nije pomoglo.

Prvi set rešen je u poslednjem poenu desetog gema kada je Nole došao do prve i jedine brejk šanse i odmah je iskoristio. To je slomilo Rubljova koji je u drugom setu došao do samo jednog gema.

Đoković je pokazao da igra odličan tenis u Torinu i sada mu je preostao još duel sa Danilom Medvedevim koji će večeras igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

ĐOKOVIĆ - RUBLJOV 2:0 (6:4, 6:1)

Drugi set: 

6:1 - KRAJ! Đoković je u polufinalu!

5:1 - Novi brejk! Đoković bez greške! Sada će Srbin servirati za pobedu!

4:1 - Nole ponovo silan, još samo dva gema ga dele od pobede i prolaska u polufinale.

3:1 - Upisuje se i Rus u drugom setu i dolazi do svog prvog gema.

3:0 - Rutinski gem za Novaka, sa nulom potvrđuje brejk prednosti

2:0 -Brejk! Bilo je uzbudljivo na servis gem Rubljova, ali Novak je uspeo da slomije otpor Rusa i napravi novi brejk! 

1:0 - Novi gem za Novaka. Prilično lako je Srbin došao do početnog gema drugog seta 

Prvi set: 

6:4 - Bravooo!!!! Novak u idealnom trenutku pravi brejk i dolazi do seta! 

5:4 - Novak ne popušta nijednog trenutka. Novi, lagan gem za Srbina, a i u ovom je Novak odservirao jedan as udarac. Rubljov će servirati da ostane u setu. 

4:4 - Još uvek se čeka da neko popusti na svoj servis. Igralo se prvo izjednačenje na protivnikov servis, ali je Rubljov uspeo da se izvuče, nije dozvolio Novaku brejk loptu Đokoviću i došao do novog izjednačenja u gemovima. 

4:3 - Nastavlja Đoković sjajno da servira. Zahvaljujući odličnim servisima stiče novu prednost u prvom setu 

3:3 - Uspeo je Novak da uzme dva poena na servis Rubljova, ali to je bilo sve što je uradio, jer jer Rus uspeo da uzme bez preterano većih problema i ovaj servis gem 

3:2 - Sa nulom Novak dolazi do gema, ni blizu da vidimo bar jednu brejk loptu u meču 

2:2 - Za sada rivali sigurni na svoje servise. Nije Novak imao nikakvu šansu na drugi servis gem Rubljova, pa je tako rezultat nerešen

2:1 - Đoković bez muke osvaja i drugi servis gem. Nastavlja Srbin sa dobrim servisima, uspeo je ponovo da zabeleži dva as udarca, tako da ih sad ima ukupno četiri. 

1:1 - Sa nulom Rubljov dolazi do gema i uzvraća istom merom. Ponovo je Novak na potezu. Obojica sigurni na svoje uvodne servis gemove. 

1:0 - Novak lako dolazi do svog prvog servis gema u ovom meču. Uspeo je to da uradi sa dva as udarca. 

13.30 - U slučaju da dobije Andreja u 2 seta, ili ako to uspe da uradi u 3 – a šampion iz 2019 Cicipas pobedi šampiona iz 2022 Medvedeva, Novak će se plasirati u polufinale. 

13.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola "crvene grupe" Završnog mastersa u Torinu između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz ovog italijanskog grada! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading