ATP SPREMA NOVI UDAR NA ĐOKOVIĆA Uvodi se pravilo koje će nervirati Novaka
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) počela je da primenjuje eksperimentalna nova pravila od kojih se jedno sigurno ne bi dopala Novaku Đokoviću.

ATP na turniru nove generacije tenisera u Milanu, između ostalog, isprobava pravilo da se vreme za servis skraćuje za 25 na 15 sekundi.

Ukoliko server prekorači 15 sekundi dobija opomenu, slično kao i do sada, a opšte je poznato da Novak pred važan poen voli da se koncentriše, duže tapka lopticu i pokušava da time koncentraciju prenese na udarac.

Pravilo se menja kada teniser odservira as, posle duple greške ili iznuđene, odnosno neiznuđene greške protivnika koji nije uspeo da uzvrati servis.

Igrači po novim pravilima menjaju strane i odmaraju 90 sekundi posle prva tri gema i onda na kraju seta.

ATP SPREMA NOVI UDAR NA ĐOKOVIĆA Uvodi se pravilo koje će nervirati Novaka

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

 

Promeniće strane, ali bez odmora i pre odlučujućeg taj-brejka, dok će na kraju seta sesti na minut i po umesto dosadašnja dva.

Zagrevanje bi ubuduće moglo da traje tri minuta, minut dok se uđe na teren i još minut da se igrači spreme za prvi poen.

Koučing je još od letos dozvoljena pojava, ali se ovde menja utoliko što će jednom teniseru biti dopušteno da priča sa trenerom kada drugi iskoristi medicinski tajm-aut.

Kada je reč o trenerima oni će imati priliku da podatke direktno dobijaju na tablet smešten u igračkim boksovima, te će im biti dostupna sva analitika.

Isprobavaće se i provera video snimaka za buduće potrebe ATP kupa.

Podsećamo, Đoković će do kraja sezone igrati još na Završnom mastersu u Torinu koji je na programu od 13. do 20. novembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading