ČEMU TO? Teniserka udarila na Novaka a ne zna ni pravila
(AP Photo/Stas Filippov)

Bez da poznaje pravila, govorila je o Srbinu.

- Malo sam zbunjena zbog teniskih vesti koje sam čitala danas. Dakle, Đoković se kvalifikovao za ATP finale u Torinu jer je osvojio Vimbldon (iako se poeni nisu računali za renking), ali Ribakina nije za VTA finale iako je takođe osvojila Vimbldon ove godine, zato što joj poeni nisu dodeljeni - napisala je Monika Puig.

Razlog je jednostavan, a to su Moniki objasnili mnogi u komentarima na tviteru, posebno navijači Novaka Đokovića, koje je razbesneo komentar Portorikanke.

Naime, Moniki su objasnili da je Novak to uspeo, jer to pravilo važi poslednjih 20 i više godina kada je ATP u pitanju i da je osvajaču Grend slema omogućeno igranje na završnom Mastersu pod uslovom da na ATP trci bude među 20 najboljih. Ribakina je na kraju sezonu završila ispod 20 mesta.

NOLE O MLAĐEM KOLEGI Drugačije je juriti i braniti prvo mesto, ali Alkaras je zasluženo prvi

Na kraju je pokušala da se izvuče.

- Dodatak! Dobila sam objašnjenje da oko pravila ATP-a za kvalifikaciju i razumela sam situaciju. Ipak sam i dalje tužna, nakon što je imala tako veliki uspeh na Vimbldonu, ali i dalje je takmičenje veoma jako i uzbuđena sam da vidim ko će doneti titulu kući - napisala je Monika.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading