NESTVARNA PARTIJA NOVAKA Đoković počistio Tijafoa na Lejver kupu za prednost Evrope (VIDEO)
EPA-EFE/ANDY RAIN

Sedmi igrač sveta je u prvom zvaničnom meču još od 10. jula i slavlja u finalu Vimbldona protiv Nika Kirjosa slavio za sat i 14 minuta, a večeras će još jednom na teren. Naime, Novaka će u paru sa Mateom Beretinijem očekuje duel sa Alekson de Minorom i Džekom Sokom.

Nekadašnji svetski broj jedan je prvi set dobio za svega 23 minuta. Đoković je u četvrtom i šestom gemu napravio brejk, a impresivan je podatak da na svoj servis nije izgubio nijedan poen!

TIM SVETA DONEO IZJEDNAČENJE Sada je sve na Novaku da obezbedi pobedu svojoj ekipi na Lejver kupu

Srbin je drugi set počeo brejkom, a u narednom je Amerikanac prvi put zapretio i naterao je Đokovića da spasava brejk loptu. Tijafo je pružio mnogo jači otpor nekadašnjem prvom igraču sveta, a Nole u petom gemu nije iskoristio još dve šanse da mu oduzme servis.

Đoković nije dozvolio 19. igraču sveta da mu vrati brejk i eventualno zakomplikuje situaciju, a meč je završio tako što je još jednom oduzeo servis rivalu.

Prethodno danas Beretini je pobedio Feliksa Ože-Alijasima 7:6 (11), 4:6, 10:7 posle dva časa i 17 minuta velike borbe za prednost Evrope, a potom je Tejlor Fric bio bolji od Kamerona Norija (zamenio Rafaela Nadala) 6:1, 4:6, 10:8 i izjednačio rezultat na 4-4. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading