NE MOŽE BEZ NOVAKA Nadal posle šokantnog poraza "prozvao" Đokovića, evo šta je rekao
AP Photo/Julia Nikhinson

Rafael Nadal je završio učešće na US openu! Legendarni Španac nije uspeo da ostane u trci za svoj 23. grend slem u karijeri kojim bi dodatno pobegao Novaku Đokoviću na večnoj listi, pošto ga je savladao Amerikanac Frensis Tijafo već u osmini finala.

Nadal je posle meča šokirao novinare izjavom da ne zna kada će opet igrati tenis, dok je trenutno u trci sa još dva tenisera za prvo mesto na ATP listi. Ali tokom izjave posle poraza u Njujorku, Španac kao da je malo "pecnuo" Đokovića. 

PREŽIVEO TRILER Alkaraz u pet setova pobedio Čilića i igraće četvrtfinale US Opena

Tijafo je Nadala savladao 3:1, a reči Majorčanina nakon meča privukle su dosta pažnje. Uskoro će postati otac pa mu tenis nije prioritet, a tu je bila i priča o povredama. Žalio se Rafa već neko vreme na probleme sa njima, pa je jedan američki novinar pokušao da temu prebaci na to.

NE MOŽE BEZ NOVAKA Nadal posle šokantnog poraza

AP Photo/Julia Nikhinson

 

Upitan da li su i u kolikoj meri povrede uticale na pripremu i na rezultat u Njujorku, Nadal je aludirao da je i Novaku bio olakšan put ka tituli na Vimbldonu jer on nije bio zdrav.

-Možemo da pričamo o takvim stvarima i da se žalim na sve i svašta, ali to ništa ne menja. Da se nisam povredio možda bih osvojio Vimbldon ili osvojio neke druge turnire, možda bih izgubio neke druge, jer me te povrede ne bi ojačale i naterale da budem još bolji. Postoje neke stvari koje su neočekivane, kao recimo osvajanje Australijan opena. Nekada stvari idu dobro, nekada ne, čak i kada se savršeno pripremiš. Nema izgovora. Moram da budem samokritičan, samo tako mogu da napredujem. Osećao sam se dobro na treninzima pred turnir, kada je takmičenje počelo moj nivo je pao, da li zbog mentalne snage i takvih problema, ne znam. Igrao sam protiv igrača koji je bio bolji i to je to. Čeka me put kući - poručio je Nadal. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading