US OPEN DRUGI DAN Kecmanović prošao dalje, Đere ispao posle drame, Lajović predao, Đoković i dalje tema broj 1 u Americi
EPA/Tanjug/AP

Završen je drugi dan Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku. Bilo je mnogo uzbuđenja i ovog takmičarskog dana na US Openu. Samo jedan Srbin je prošao dalje, Miomir Kecmanović, Laslo Đere je posle drame ispao, dok je Dušan Lajović predao meč Džensonu Bruksbiju. I danas budite sa nama uz portal Alo.rs jer vas očekuje uzbudljiv treći dan na terenima "Flešing medouza". 

DRUGI DAN: 

23.40 - Srbija ostaje sa samo jednim predstavnikom u muškom singlu. Dušan Lajović je morao da preda Bruksbiju zbog povrede pri rezultatu 6:2, 6:0, 3:0.

23.20 - Laslo Đere nije uspeo... Nakon što se vratio u igru posle 0:2 u setovima i imao 4:4 u odlučujućem setu, ostao je bez servisa u presudnim momentima, pa je Andrej Rubljov prošao dalje.

23.15 - Lajović pred debaklom. Nakon 2:6 u prvom setu, sada je Bruksbi bio bolji sa 0:6 i još jedan set ga deli od pobede.

22.40 - Đere se vratio! Srpski teniser je uspeo da posle 0:2 dođe do izjednačenja protiv Rubljova, pa će se igrati peti, odlučujući set!

22.20 - Na terenu je i Dušan Lajović koji igra protiv  Džensona Bruksbija.

22.15 - Miomir Kecmanović posle 3:1 u drugom kolu. Više o tome OVDE.

22.05 - Kazahstanska teniserka Elina Ribakina, koja je ove godine osvojila Vimbldon, poražena je u prvom kolu Ju-Es opena od Francuskinje Klare Burel sa 6:4, 6:4.

Burel je trenutno 131. teniserka sveta, a plasman u glavni žreb je izborila kroz kvalifikacije.

US OPEN DRUGI DAN Kecmanović prošao dalje, Đere ispao posle drame, Lajović predao, Đoković i dalje tema broj 1 u Americi

Tanjug/Ap

 


Francuskinja je povela 4:2 u prvom setu, ali je Ribakina uspela da izjednači na 4:4. Međutim, Burel je uspela u devetom gemu da napravi novi brejk, a onda je bila sigurna na svoj servis za 1:0 u setovima. Francuska teniserka je u drugom setu povela 2:0, a onda je držala prednost od dva gema i zasluženo je stigla do pobede. Meč je trajao 91 minut.

Francuskinja će u drugom kolu Ju-Es opena igrati sa pobednicom meča između Amerikanke Venus Vilijams i Belgijanke Alison van Ujtvank.

21.59 - Budi se Đere! Srbin dolazi do svog prvog seta i smanjuje zaostatak.

21.26 - Kecmanović dolazi i do drugog seta i sada je potpuno preokrenuo. Još jedan set ga deli od pobede!

21.20 - Đere gubi i drugi set i sada je Rubljov na set do pobede.

US OPEN DRUGI DAN Kecmanović prošao dalje, Đere ispao posle drame, Lajović predao, Đoković i dalje tema broj 1 u Americi

EPA

 

20.45 - Borio se Baez, ali nije mogao da izdrži, pa je predao meč u trećem setu. Karlos Alkaraz prolazi dalje posle vođstva 2:0 u setovima.

20:40 - Kecmanović dolazi do izjednačenja, ali u isto vreme Laslo Đere gubi prvi set u taj-brejku od Rubljova.

20.15 - Kecmanović gubi prvi set, nije dobro počelo po Srbina.

19.30 - Đere je upravo započeo svoj meč protiv Rubljova, a uskoro će na teren i Miomir Kecmanović.

17.00 - Prvi mečevi dnevnog programa su upravo počeli. Čekamo Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića.

15.00 - Crnogorska teniserka Danka Kovinić posle poraza od Serene Vilijams poručila je: 

-Ovo je bila prilika života da igram sa Serenom Vilijams na "Artur Ešu" u večernjem terminu. Sanjala o ovom momentu, drago mi je da sam dobila priliku da igram sa njom. Bilo je bolje nego što sam očekivala, mislila sam da ću biti nervoznija. Ali, bila sam mirna, govorila sam sebi da uživam u meču. Imala sam osećaj da sam igrala bolje nego što govori rezultat. U svakom slučaju, uživala sam u svakom momentu - rekla je Danka Kovinić na pres konferenciji po završetku meča.

US OPEN DRUGI DAN Kecmanović prošao dalje, Đere ispao posle drame, Lajović predao, Đoković i dalje tema broj 1 u Americi

EPA

 

13.50 - Novinar Foks Njuza imao je sijaset pitanja za sekretarku za medije Bele kuće Karin Žan-Pjer oko Novaka Đokovića. Ona se nije baš najbolje snašla prilikom odgovora, a o tome više možete pročitati OVDE. 

13.20 - Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, očekuje da Nik Kirjos prikaže odlične partije na US Openu.

US OPEN DRUGI DAN Kecmanović prošao dalje, Đere ispao posle drame, Lajović predao, Đoković i dalje tema broj 1 u Americi

EPA/ Emilio Naranjo

 

-Zanimljivo je da Australijanac, koji na startu igra sa dubl partnerom Tanasijem Kokinakisom, može da igra protiv Medvedeva prema projekciji žreba već u osmini finala. 

Očekujem da Kirjos bude - eksplozivan! Videćemo verovatno najboljeg Kirjosa jer sada ima iskustvo sa Vimbldona. Ima iskustvo sa turnira koje je igrao ovog leta, gde je bio vrlo, vrlo dobar. Naravno da je ostao malo bez gasa na poslednjem turniru, ali imao je vremena da se oporavi i spremi za US Open. Biće veoma opasno igrati protiv njega - kaže Koreča.

12.45 - Oglasio se i Španac Rafael Nadal. Čini se da je potpuno spreman za početak US Opena. Španski teniser, koji će u Njujorku pokuđati da osvoji titulu po peti put, igra u utorak protiv 21-godišnjeg Australijanca Rinkija Hiđikate.

-Zabavna večera sa mojim timom i prijateljima. Sve je u red pre početka turnira", napisao je Nadal uz poruku da je zahvalan pratiocima na podršci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

12.20 - Novinar branio Novaka Đokovića i postao brutalna pitanja PR-u Bele kuće. O čemu je reč pogledajte OVDE. 

11.45 - Imali su organizatori turnira i poruku za Serenu Vilijams tokom njenog meča na Centralnom terenu - Najveća svih vremena! 

11.20 - Drugog dana US Opena, na teren će trojica Srba. Laslo Đere igra protiv Andreja Rubljova, Miomir Kecmanović protiv domaćeg igrača Tiena, dok će Dušanu Lajoviću rival biti mladi američki teniser Dženson Bruksbi. 

US OPEN DRUGI DAN Kecmanović prošao dalje, Đere ispao posle drame, Lajović predao, Đoković i dalje tema broj 1 u Americi

EPA-EFE/Neil Hall

 

10.50 - Kongresmenka Klaudija Teni, poslala je brutalnu poruku koja je tiče Novaka Đokovića. O čemu je reč, pročitajte OVDE. 

10.34 - Prebukiran je bio stadion "Artur Eš" kada je u večernjem na terminu na njemu igrala Serena Vilijams i Crnogorka Danka Kovinić. Vilijamsova je lako izašla na kraj sa Dankom i najavila da joj je ovo verovatno i poslednji turnir u karijeri. 

10.30 - Veliki prijatelji, ali i dubl partneri, Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis, igrali su jedan protiv drugog u prvom kolu. Ubedljiv je bio Kirjos i trijumfovao je sa 3:0 (6:3, 6:4, 7:6)

10.23 - Zanimljivo je bilo prvog dana. Već na startu se dogodila velika senzacija. Stefanos Cicipas, peti igrač sveta, ispao je od Kolumbijca Daniela Elahija Galana  trenutno 94. tenisera sveta rezultatom 6:0, 6:1, 3:6, 7:5.

10.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen poslednjem grend slemu u sezoni - US Openu. Uz alo.rs pratite svakodnevno iz minuta u minut najnovija dešavanja iz Njujorka, očekuje vas dosta uzbudljivog tenisa! 

BONUS VIDEO: 

Nada Gligorovic

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading