NOVAČE, VELIKI SI Otkriven novi projekat Đokovića, teniseri u neverici, evo šta je napravio
Tanjug/Ap

Novak Đoković neće igrati na US openu, ali ga to ne sprečava da još jednom pokaže svoju humanu stranu.

I dok je većina tenisera kukavički ćutala i nije želela da digne glas da Novak zaigra na poslednjem grend slemu u sezoni, on je njima ponovo pomagao. 

Naime, preko svoje asocijacije PTPA skupio je 26 miliona dolara koje će uložiti u novi projekat pomoći kolegama. U tome mu je pomogao američki milijarder Bil Akman.

Prema najnovijim informacijama Akman je glavni u kompaniji "Pershing Square Capital Managment" i zajedno sa nekadašnjim NFL igračem Ahmadom Nasarom je investirao u PTPA. Njih dvojica ujedno su postali i deo same organizacije i upustili su se u novi projekat.

 

 

- PTPA pokreće novu marketinsšku ideju pod imenom 'Winner Alliance', njen cilj biće da maksimalno iskoristi marketing i poveća šanse za zaradu igračima i njihovim agentima van terena. Nasar i Akman biće zaduženi za taj projekat, dok su u Upravnom odboru i Kristina Frensis koja radi u kompaniji legendarnog NBA asa Medžika Džonsona, kao i osnivački kompanije 'Prsym' Džej Park i Muhamed Mian - navodi se u saopštenju. 

Asocijaciju PTPA sa Novakom osnovao je kanadski igrač Vasek Pospišil. On nije krio zadovoljstvo zbog novog projekta i planova na kojima rade. Uveren je da će to pomoći teniserima.

- Nasar je savršen čovek za ovu ulogu, donosi mnogo iskustva, radio je sa raznim sportistima u različitim sportovima. Nastavljamo da gradimo našu bazu liderstva, znamo svi koliko je Ahmad uradio na polju marketinga i koliko je uspeha imao u prošlosti. Igrači traže nezavistan glas i mesto za stolom, a putem ovog projekta stvorićemo resurse koji će praviti razliku u životima igrača na razne načine - rekao je Pospišil. 

Iz PTPA takođe najavljuju da će osnovati program za pomoć igračima kako bi mogli da imaju popuste na karte za putovanja, kao i razne druge pogodnosti.

Inače, PTPA namerava da osnuje upravni odbor koji će birati igrači, teniseri i teniserke i to se očekuje da bude urađeno početkom naredne sezone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading