AMERIKANAC PROZVAO NOVAKA Legendarni teniser udario po Novaku: Mora da snosi posledice svog izbora
Tanjug/Ap

 

Amerikanac, koji se 2012. povukao iz tenisa, smatra da poslednji grend slem sezone neće biti isti bez Novaka, ali da je to njegova lična odluka.


- Nesreća je što ne može da igra. Međutim, obaveštenje je okačeno na zid, a on je napravio izbor. Svi se nosimo sa posledicama naših izbora. Za turnir bi bilo dobro da je Novak tamo. Ali takođe znam da Ju-Es open ili Teniska asocijacija SAD nisu institucije koje bi trebalo da idu protiv politike vlade. Mislim da je smešno da navijači očekuju tako nešto od teniskog turnira - izjavio je Rodik za Njujork post.
AMERIKANAC PROZVAO NOVAKA Legendarni teniser udario po Novaku: Mora da snosi posledice svog izbora

EPA/ JOHN G. MABANGLO

 


Amerikanac je istakao da je najveći favorit za titulu u Njujorku prvi teniser sveta Danil Medvedev, koji i brani trofej.

- Teško je davati prognoze kad nije ni žreb obavljen. Medvedev je najsigurnija opklada, pobedio je prošle godine i dokazano je da voli da igra na terenima u Njujorku. Najveće pitanje je zdravstveno stanje Rafaela Nadala. Imao je samo jedan meč posle odustajanja s Vimbldona. Imali smo neočekivane pobednike turnira koji prethode Ju-Es openu. Momak koji je 150. na svetu, Ćorić, osvojio je Sinsinati. Posle duže vremena imamo više pitanja pred turnir, nego odgovora - istakao je Rodik.

Prema važećim zakonima u SAD, Novak Ðoković kao nevakcinisani stranac ne može da uđe u Ameriku, a samim tim ni da se takmiči na Ju-Es openu koji počinje 29. avgusta i trajaće do 11. septembra.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading