BAJDENU BRIDE OBRAZI Američka senatorka zagrmela: Pustite Novaka da igra
EPA

Vremena je sve manje, i kako stvari stoje, Novaka Đokovića nećemo gledati na US openu. 

Međutim, srpski teniser dobija sve veću podršku iz dana u dan, a poslednja u nizu koja se oglasila je američka senatorka Marša Blekburn. Ona je poslala pismo Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), napisavši da "Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želala da pandemija traje zauvek.

- Poštovani direktore Valenski, pišem u vezi politike vakcinacije Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). US open, jedan od vodećih svetskih teniskih turnira, nedavno je potvrdio da Novak Đoković neće moći da učestvuje zbog Bajdenove administracije. Iako US open nema u pravilniku obaveznu vakcinaciju za igrače, turnir će poštovati stav vlade SAD u pogledu putovanja u zemlju za nevakcinisane koji nisu državljani SAD. Đokovićeva vest naglašava problematičnu politiku CDC-a da pojedinac, da bi putovao u SAD, mora biti u potpunosti vakcinisan primarnom serijom prihvaćene vakcine protiv COVID-19.

 

 

Amerikanci su spremni da prevaziđu pandemiju i njenu beskrajnu listu pravila, ali Bajdenova administracija želi da potraje večno. Zabranom Novaku Đokoviću da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD, Bajdenova administracija jasno stavlja do znanja da bi želela da nametne ‘doživotnu pandemiju‘. Ilegalni migranti mogu da pređu preko granica bez dokaza o vakcinaciji, ali Đoković ne može da igra na US openu.

Mandati Bajdenove administracije nisu želje američkog naroda. Pišem vam kako bi zatražila da dozvolite Novaku Đokoviću da igra na predstojećem US Openu i kako biste uklonili preostala kovid pravila - napisala je Blekburn.

Podsetimo, US open na programu je od 29. avgusta do 11. septembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari (0)

Loading