BRUKA KAKVA SE NA PAMTI Amerikanci jednim potezom ponizili Đokovića kao niko do sada (FOTO)
AP Photo/Alastair Grant

Naš najbolji teniser Novak Đoković često je na udaru kako medija, tako i navijača, ali odavno ovako nešto nije doživeo. Kao da mu se neko smeje direktno u lice, a on ne može ništa da uradi.

Poznata američka televizija "ABC" svake godine dodeljuje nagradu "ESPYS" za najbolja pojedinačka i timska dostignuća u sportu, a ove godine među nominovanima nema Novaka Đokovića. To je donekle i u redu, s ozbirom da je Nole (ne sopstvenom krivicom) osvojio "samo" jedan grend slem, naspram Rafaela Nadala koji ih ima dva.

 

 

Pored njega, razumljivo, tu je Dilan Alkot koji je osvojio četiri zlata na Paraolimpijskim igrama prošle godine, ali onda sledi ono zbog čega je svima jasno o čemu se ovde radi.

Kao preostala dva nominovana tu su Karlos Alkaraz, a kao razlog njegove nominacije navodi se da je osvojio četiri titule, od toga dve 500 i dve 1000 serije. To je Amerikancima bilo dovoljno da ga postave među četiri najbolja. To što je Novak osvojio Vimbldon je već manje bitno.

BRUKA KAKVA SE NA PAMTI Amerikanci jednim potezom ponizili Đokovića kao niko do sada (FOTO)

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

Čak i to bi nekako moglo da se shvati da se onda ne dolazi do poslednjeg nominovanog sportiste, a to je, pazite sad - Feliks Ože Alijasim. Da, dobro ste pročitali. Kanađanin je zauzeo svoje mesto pre Novaka, a kao opis njegovih dostignuća stoji "nedolazeća zvezda". Dakle, to što je u prethodnoj godini osvojio samo turnir u Roterdamu i to serije 250 dovoljno je da bude ispred Đokovića.

Svima je jasno o čemu je ovde reč, ali nije moralo baš ovako providno...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Olja

22.07.2022 07:45

Ne mogu Amerikanci da "ponize" Djokovica. Amerikanci ovim ponizavaju sebe.

Mudrac

22.07.2022 07:48

Za slučaj da Nole prepiŝa rafu u grem slemovima,što je za sve njih nedopustivo i neizdrživo,već je spreman kandidat(alkaraz)kome će da lepe i titule i nedelje na prvom mestu samo da prevazidje Novaka,koga,kad prestane da igra tenis,neće ni spominjati.NACISTI!!!!!!!!!!!!

Noć

06.08.2022 22:57

Zaboravili ste opciju -ne mrzi ga niko. On sam sebe degradira glupostima koje pravi što iz bahatosti, što zbog neznanja...