TO JE S**NJE Slavni sportista reagovao na poređenje Đokovića i Muhameda Alija
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Objava britanskog novinara Džejmsa Melvila o Novaku Đokoviću uporedivši  srpskog tenisera sa Muhamedom Alijem izazvala je veliku pažnju.

Na to je reagovao i slavni atletičar Majkl Džonson.

Melvil je uz fotografiju na kojoj su Đoković i Ali napisao:

Dve sportske ikone. Dve različite epohe. Međutim, postoji jedna velika sličnost između Muhameda Alija i Novaka Đokovića. Oni su se držali svojih principa čak i kada je svet pokušao da ih zatvori. Obojica su postali veći od svog sporta, a to su učinili hrabrošću kada su se našli pod "paljbom" javnosti.

 

 

Nekoliko stotina ljudi je reagovalo na ovaj potez Britanca, a među njima i legendarni Džonson, četvorostruki olimpijski i osmostruki svetski šampion kome se očigledno nije dopalo:

BRUKA U SVETU TENISA Dok Noleta kradu gde stignu, Nadal je "sakrio" 500 bodova

- S***e - kratko je napisao Amerikanac.

Melvil je aludirao na to da je Đokoviću zabranjeno igranje na Australijan openu zbog toga što nije vakcinisan, što bi moglo da se desi i na predstojećem US openu.

Što se Muhameda Alija tiče, njemu je bilo zabranjeno da boksuje u momentima najveće slave i to na tri i po godine, a bio mu je oduzet i pojas svetskog prvaka. Ali je odbio da se javi na regrutaciju za rat u Vijetnamu, kako je tada rekao zbog verskih uverenja (bio je član kontroverzne verske organizaicje Nacija islama), kao i stava da su Afroamerikanci neravnopravno regrutovani u vojsku SAD kako bi ratovali u jugoistočnoj Aziji.

SRPKINJA RAZBESNELA FANOVE Ana Ivanović na udaru navijača, a sve zbog Novaka Đokovića (FOTO)

Nakon toga se Ali vratio u ring i ponovo postao svetski šampion pobedivši velikane Džordža Formana i Džoa Frejzera, ali nikada nije u potpunosti povratio nivo dominacije koju je imao pre suspenzije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading