NOVI VETROVI I POBEDA ĐOKOVIĆA Srbin igra: U Australiji su spremni da ukinu zabranu Noletu!
AP Photo/Darko Vojinovic

Novak Đoković će igrati na Australijan openu u januaru 2023. godine, pošto će mu vlasti u Australiji ukinuti trogodišnju zabranu ulaska u zemlju i to zahvaljujući novom premijeru te zemlje, javlja "Dejli mejl"!

Kako javlja britanski list, novi-stari šampion Vimbldona će učestvovati na svom omiljenom grend slemu početkom naredne godine. Đoković je posle deportacije iz Australije automatski dobio i trogodišnju zabranu ulaska u zemlju, ali "Dejli mejl" ima saznanja da su australijske teniske vlasti sigurne da će Novak dobiti priliku da nastavi pohod ka novom grend slem trofeju.

NOVAČE, SILO Vimbldon je Đokovićeva luka spasa

Razlog za to je što se očekuje da novi premijer Australije Entoni Albaneze na slučaj Novaka Đokovića gleda sa daleko više simpatije nego prethodna administracija. Albaneze je veliki ljubitelj tenisa i čak ga igra nekoliko puta nedeljno.

Premijer Albaneze ima vrlo blizak odnos sa "Tenis Australijom", daleko bliži od njegovog prethodnika i nameravaće da ukine trogodišnju zabranu ulaska Đokovića, nakon međunarodnog incidenta koji se dogodio početkom godine. "Tenis Australija" je rekla da ta odluka ne može biti na njima, ali očekuje se da Đokovića gledamo u Melburnu početkom 2023. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading