NOVAČE, SILO Vimbldon je Đokovićeva luka spasa
AP Photo/Alastair Grant

Slamali su ga, slomili ga nisu, ponižavali ga, poniženi su postali, bacali ga na kolena, a on se popeo na vrh, zviždali mu, slao im je poljupce, urlali su, utišao ih je! Da, Novak Đoković je još jednom dokazao da je besmrtan, da mu ne mogu ništa.

Suze Novaka Đokovića posle sedme titule na Vimbldonu dotakle su svakoga. Lice mu je bilo nakvašeno suzama tuge, ali i sreće. Vimbldonska trava koju je slavodobitnički jeo imala je ukus gorčine, znoja, ali i prkosa i ponosa.

ĐOKOVIĆEV SUSRET SA ŽENOM KOJA JE PLJUVALA SRBE Osipala paljbu po Novaku, a sad ga zvala u emisiju (VIDEO)

Kako je i sam Novak rekao, sve mu se skupilo i emocije su ga savladale. Posle svega što je proživeo u Australiji, verovatno bi svi potpuno klonuli, pali, ali ne i on. Napadali su ga brojni inostrani mediji, iznosili gnusne laži, vređali ga. Bolelo ga je, jer i Novak je samo čovek. Igrali su podlo, prljavo, nisu birali sredstva, ali zaboravili su koliko srce šampion ima.

Trebalo mu je vremena da preboli, da nastavi dalje i vrati se na vrh koji mu pripada. Gotovo svi su ga otpisali, a Novak im je ponovo očitao lekciju i to na Vimbldonu, mestu koje mu je toliko radosti donelo.

NOVAČE, SILO Vimbldon je Đokovićeva luka spasa

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

 

 

Melburn je Novakov drugi dom, grend slem u Australiji osvajao je čak devet puta, ali Vimbldon je njegova luka spasa i nekako su te titule dolazile kada god mu je bilo teško.

Prvu vimbldonsku titulu Đoković je osvojio 2011. godine tako što je u finalu pobedio Rafael Nadala i po prvi put u karijeri postao najbolji teniser sveta.

NIKAD JAČA PROZIVKA ZA RODŽERA I RAFU Cicipas ih ukanalio, nisu čestitali Đokoviću

A, i ostale titule su uglavnom dolazile posle teških poraza na Rolan Garosu, kao što je to uostalom bio slučaj i ove godine, samo što sada trofej ima dodatnu težinu iz već pomenutih razloga.

NOVAČE, SILO Vimbldon je Đokovićeva luka spasa

Tanjug/Ap

 

 

Setimo se samo 2018. godine, kada je u četvrtfinalu Rolan Garosa izgubio od Marka Čekinata, da bi potom na konferenciji za medije poručio da nije siguran hoće li nastupiti u Londonu, a onda je osvojio titulu.

Nezaboravno je finale iz 2019. godine, kada je spasio protiv Rodžera Federera dve meč lopte i došao do pehara. 

Nekako bi mu uvek Australijan open davao krila, ali Vimbldon je uvek bio tu kada je teško!

Novak Đoković je još jednom dokazao da je mentalna gromada, dežurni kritičari su se ponovo zavukli u rupe, Federer mu i zvanično gleda u leđa, a neka drhti Rafael Nadal!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading