NJEGA MNOGI NE ZNAJU Ovaj lik iz Novakove lože, potpuno je nepoznat, ali šokiraćete se koliko je važan šraf u Đokovićevoj mašineriji (FOTO)
EPA

Ne pojavljuje se puno u javnosti, ali je jako važan šraf u timu Novaka Đokovića. Na upravo završenom Vimbldonu sedeo je u Noletovoj loži i bio mu podrška.

Edoardo Artaldi. Italijan je Novaka upoznao 2009. godine dok je radio za “Serđo Takini“, uvideo je budućeg broja 1 i preporučio italijanskoj kompaniji sportske opreme da potpiše sponzorski ugovor sa njim.

Dve godine kasnije srpski igrač zaposlio je Artaldija i njegova uloga razvijala se od čistog organizovanja medijske slike i PR-a, do reklamnih ugovora i poslovnih aktivnosti. Elena Kapelaro je još jedna članica zadužena za odnose s javnošću. Ona više putuje sa Đokovićem od Artaldija kako bi mu pomagala na dnevnom nivou, dok je Edoardo i dalje važan deo tima, iako je ređe na turnirima.

EPA

 

On je objasnio koliko je teško Đokoviću bilo da postane atraktivan sponzorima u prvim godinama karijere, posebno kada se u tom aspektu poredi sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Možda zvuči nerealno, ali on želi da napravi svet boljim mestom. Misli da previše ‘jurcamo’ za biznisom, novcem i želi da se vrati prvobitnom načinu funkcionisanja sveta. Mnogo vodi računa o drugima, ne samo kroz svoju fondaciju, već i na druge načine. Ja rukovodim njegovim kontaktima i tokom vremena prilazile su mu velike kladionice, poker kompanije, kompanije koje se bave proizvodnjom alkohola… On je rekao: ‘Slušaj, mogu da dođu sa kojom god sumom novca žele, mogu doći sa milijardom dolara, ali ja imam odgovornost, vrhunski sam igrač i poruke koje šaljem ljudima ne smeju da budu pogrešne - ističe Novakov agent.

Zbog dominacije najvećih rivala Đokoviću nije bilo lako da pronađe svoje ‘mesto pod suncem’.

- Sada bolje razume zašto je publika malo više na strani protivnika kada igra sa Rodžerom i Rafom. Možda ne u Italiji ili Aziji, ali pogledajte šta se desilo u finalu US opena. Takođe, razume da, posebno Rodžer predstavlja sve u tenisu i da je blizu kraja karijere, dok je pred Novakom još nekoliko. Oni žele da vide Federera kako osvaja još jedan Gren slem. To je normalno i ljudski. Ranije, Đoković je mnogo više patio zbog toga, ali sada oseća da u nekim zemljama ima veću podršku od njih. Sada živi život pun svežine - zaključio je Artaldi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading